Na pomoc provozovnám veřejného stravování, výrobcům potravin a prodejnám potravin se zaváděním HACCP se specializuje paní Ing. Olga Vavříková. Dále provádíme školení v hygienickém minimu, školení v legislativě týkající se bezpečnosti potravin, pomoc při nákupu technologií či interní audity. Sídlo společnosti naleznete na adrese Ortenovo náměstí 1311/17, Praha.
Služby:
- pomoc při zavedení jednoduchého a funkčního systému HACCP v souladu s platnou legislativou (veřejné stravování, výrobci a prodejci potravin...atd.)
- školení v hygienickém minimu
- školení v legislativě týkající se bezpečnosti potravin
- zavádění pokročilých systémů managementu ISO 22 000, BRC, IFS, ISO 9001
- interní audity
- poradenství.
HCCP, Hazard Analysis and Critical Control Points (analýza nebezpečí a kritické kontrolní body):
- je preventivní přístup k zajištění bezpečnosti a zdravotní nezávadnosti potravin
- předchází, identifikuje a vyhodnocuje nebezpečí ohrožení zdraví spotřebitele dříve, než může nebezpečí vzniknout
- udává nezbytné postupy a prostředky k předcházení nebezpečí
- zavádí postupy sledování a nápravných opatření.
Současná legislativa ukládá zavedení systému HACCP všem provozovatelům potravinářských podniků od prvovýrobců, dodavatelů surovin, zpracovatelů, přepravců až po prodejce potravin nebo provozovatele stravovacích služeb.