Práce na soustruzích, frézkách nebo vrtačkách je možné zařadit mezi strojírenské řemeslo, stejně jako různé metody sváření, realizace povrchových úprav kovů, lisovací práce, nástrojářské činnosti, brusičství nebo velmi známé umělecké i strojní kovářství.

SMC Industrial Automation CZ s.r.o.
Společnost SMC Industrial Automation CZ s.r.o. vyvíjí a vytváří komplexní portfolio pro průmyslovou automatizaci, především pro pneumatické a elektrické systémy. Firma SMC je jako komplexní výrobce automatických řídicích zařízení, která podporují automatizaci, schopna pohotově dodávat výrobky, které splňují potřeby našich zákazníků kdekoli na ...
SMC Industrial Automation CZ s.r.o.
Lisovna. Volná strojová kapacita. Výroba: -kryty elektromotorů, spojnice, kabelová oka -výlisky z pryžové fólie.

Zámečnictví. Nástrojářství. Stavební firma. Rekonstrukce, opravy: - mostní příslušenství - elastické mostní dilatační závěry - ložiska.

Zámečnictví. Nástrojářství. Práce: - jádrové a příklepové vrtání: - beton, železobeton, cihla, kamenné zdivo - vodorovně, svisle dolů i pod úhlem - vrty o průměrech (10mm - 600mm) - vrty pro zvedání mostních konstrukcí - vrty pro ložiska na mostní konstrukce - řezání a dělení betonových a železobetonových konstrukcí ...

Výroba: -nástroje pro práci za tepla -ozubená a řetězová kola /ne kuželová/ průměr 30-900 mm. Broušení nakulato. Renovace jeřábových pojezdových kol. CNC soustružení. Zámečnické práce.

Zámečnická otevírací pohotovost Olomouc a v okolí. Nouzové otevírání zabouchnutých dveří (auta, byty), vytažení zalomeného klíče.

- frézování dřeva, plastů, modelů, forem - laserové mikro svařování - laserové gravírování kovů Sídlo: Zahradní 1299 751 31 Lipník nad Bečvou.

Umělecké kovářství: - návrhy a realizace kovaných prací na zakázku - zhotovení návrhu podle individuální situace, požadavků a potřeb - brány, ploty, okenní mříže, vývěsní štíty - kované panty, zástrče, kliky, madla, dveřní mřížky - krbové doplňky - drobné umělecké předměty - kované plastiky - balkonové a schodišťové zábradlí.

Stavební činnost: -řezání a vrtání železobetonových konstrukcí -injektáže stavebních konstrukcí -frézování a broušení stavebních povrchů -demolice staveb -zámečnické práce

Kovovýroba, zámečnictví: - vrata, dveře - brány - stavebně zámečnické práce. Truhlářské práce: - výroba palubek - hoblování trámků, desek - výroba přepravních beden - výroba pergol - výroba nábytku

Výroba, montáž: - nerezové potrubí a nádrže. Zámečnictví. Nerez výroba na zakázky. Zařízení pro gastro provozy (stoly, digestoře, atypické dřezy). Svařování nerezové oceli metodou TIG. Ocelové konstrukce.

Výroba: - ocelové konstrukce - velkoobjemové nádrže. Autojeřábnické práce. Obráběčské práce.

Kovovýroba: -výroba jednoúčelových strojů. -svářečské práce MIG/MAG, MMA. -šnekové, pásové dopravníky. -korečkové elevátory. -roštnicový podavač. -zásobníky. Montážní, demotážní práce strojního zařízení.

Kovovýroba: - obrábění kovů - soustružení kovů - frézování - broušení na plocho a na kulato - výroba přípravků a jednoúčelových zařízení. Zámečnictví, zakázková výroba: - zábradlí - schodiště - balkony - nerezová výroba. Výroba a montáž stavebních konstrukcí. Lisařské práce.

Prodej: - pláště pro hydraulické a pneumatické válce - pružiny. Honování trubek - broušení, obrábění, bronzování Speciální obrábění-hydraulické a pneumatické válce. Výroba: - aluminiové trubky. Speciální obrábění pro strojírny, lisovny.

V roce 1998 je založena firma Pekr Metax majitelem Petrem Kratochvílem a jeho synem se zaměřením na antikorozní povrchové úpravy součásti vodních elektráren a dalších strojírenských zařízení. Firma se úspěšně podílela na celé řadě zakázek, jako například elektrárna Dlouhé Stráně, vodní elektrárna Vír, vodní elekrárna Les Království, vodní ...

Nové rozvody vody, topení, plynu a opravy stávajících rozvodů. Rozvody technických a medicinálních plynů. Instalace kotlů na plyn, elektřinu či pevná paliva. Instalace a výměny van, sprchových koutů, bidetů, umyvadel apod. Stavební zámečnictví a nerezová výroba. Výroba a montáž garážových stání a přístřešků, zábradlí, bran a branek. Dodávky a ...

Výroba - zakružování profilů - zámečnická činnost lehkých svařenců - obrábění na soustruhu - výroba přírub.

Zámečnictví. Stavební práce ve výškách pomocí horolezecké techniky.

Gravírování. Pískování skla. Vypalování. Řezání a dělení laserem. Výroba razítek.

Elektro servis, elektrikář: - opravy spotřební elektroniky - instalace elektrických strojů, přístrojů a satelitních kompletů včetně dodávky - opravy elektrických zařízení - zámečnické, stolařské a natěračské práce.

Zámečnictví. Kovovýroba z oceli a nařezu: - zábradlí - schodiště - ocelové konstrukce - brány, vrata, ploty - gastro nábytek - nerez kontejnery - polykarbonátové přístřešky. Provozovna: Čelechovice na Hané (bývalé ZD).