Výroba a prodej surovin zahrnuje produkty pro chemický a farmaceutický průmysl, dále pak pro potravinářství ale také pro stavební, strojírenský či jiný technický průmysl. Suroviny je možné také odevzdávat ve sběrných dvorech jako druhotné suroviny.

J-VST, s.r.o. - výroba součástí tvářením
Společnost J-VST, s.r.o. se již od roku 1992 specializuje na realizace technologie objemového tváření za studena, konstrukci tvářecích nástrojů a výrobu strojních součástí na tvářecích strojích. Mezi nejčastěji produkovanými výrobky naší firmy najdete klikové hřídele, třmeny nájezdu zámku kapoty, šrouby, kola, T-šrouby a mnoho dalších.
J-VST, s.r.o. - výroba součástí tvářením
Výkup, zpracování: -kovový šrot, železo, barevné kovy. Prodej: -černé uhlí.

Pila Zákopanka: - výroba a prodej trámů, fošen, latí a prken - pořez jehličnaté i listnaté kulatiny do délky 8, 5m půměr 50cm - hoblování trámů, fošen, latí a prken - výroba palet Truhlářství, truhlárna. Drobné dřevostavby

Prodej, velkoobchod: -tuhá paliva: -koks, černé uhlí, kaly, dřevo (dříví) -biopaliva-dřevěné brikety a pelety. -štěrkopísek -okrasné valouny -písek -propanbutanové láhve. Sídlo: -Masarykovo nám. 6/5, Karviná. Pobočky: -Stonava, tel.:596325577; 604420959 -Český Těšín, tel.: 558732161; 604640959.

Sušárna řeziva: - sušení jehličnatého a listnatého řeziva v horkovzdušných sušárnách. Velkoobchod: - jehličnaté řezivo - truhlářské, stolařské, stavební. Prodej: - dřevěné lisované brikety, ekologické palivo vhodné do všech druhů kotlů a krbů.

Velkoobchod: Produkty vhodné pro použití jako abrazíva, na pískování a na výrobu žáruvzdorných směsí: - bauxit - bílý korund - hnědý korund - smirek - Luxovit® - Collux®

Nákup, prodej, export, import, velkoobchod: -chemikálie, chemie -uhlí, koks -odlitky, ingoty, výkovky - chemické suroviny - slévárenská železa - elektrická energie.

Kamenolom. Výroba: - drcené kamenivo.

Velkoobchod: - tuhá paliva - uhlí Likvidace starých ekologických zátěží. Prostřednictvím svých dceřiných společností podniká i v oboru výroby a dodávek tepelné energie.

Společnost Lom Žernovka, s.r.o. je po celou dobu trvání ryze českou soukromou společností. Kamenolom s blokovou těžbou zajišťují dostatek suroviny na více než sto let.

Výroba a dodávka: -vápenopískovcové cihly -plné a děrované -bílé i barevné -štípané obkladové pásky -zvláštní formáty -překlady. Vlastnosti: -vysoká pevnost -mrazuvzdornost -výborná zvuková izolace.

Výroba, prodej: -zámková dlažba -cementové zboží -umělý kámen -obklady. Výroba pálených zdicích materiálů, tašek, dlaždic a podobných výrobků.

Hornická činnost: - ražení důlních děl - dobývání uhlí - vybavovací a likvidační práce v dole - údržba důlních děl.

Pila. Pořez: -smrková kulatina. Dřevovýroba, prodej: -stolařské řezivo - surové i sušené -smrkový lepený eurohranol. Sušení řeziva. Prodejna Lego-masiv - Kateřinice 334, tel.: 571429844: -nábytek z masivu -matrace, rošty.

Pila. Práce: -truhlářství. Výroba, prodej: -řezivo.

Dovoz: - mramor, žula, onyx, travertin. Výroba: - mramorová mozaika - dlažby - obklady - obložení schodů a krbů - parapety - kuchyňské a umyvadlové desky - dekorativní doplňky.

Prodej: - stavební materiál - písek, kamenivo - autodoprava.

Dřevovýroba a pilařská výroba.

Výroba, prodej: - palivové dřevo. Pilařské středisko.