Domov pro seniory Háje, příspěvková organizace zřizovatel hlavní město Praha
Obec Všeň

O správný chod republiky a spokojenost občanů se starají úřady a organizace, kterými jsou městské a krajské úřady, finanční úřady, katastrální úřady, soudy, ústavy památkové péče, správy přírodních zdrojů, celní správa, příspěvkové organizace a další.

Obec Ostroměř
Obec Ostoměř je malá vesnice v okrese Jičín v Královéhradeckém kraji. Má asi 1300 obyvatel a rozlohu 12,35 km2. Leží na řece Javorce, asi 8 km severně od Jičína. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1382. Obec má bohatou historii a kulturní památky. Obec je také známá svou přírodní krásou a možnostmi turistiky a cykloturistiky.
Obec Ostroměř
Město Velké Bílovice
Velké Bílovice jsou město v okrese Břeclav v Jihomoravském kraji. Leží deset kilometrů severně od Břeclavi a žije zde přibližně 3 900 obyvatel. Tato obec je známá jako největší vinařská obec v ČR, obklopuje ji 736 hektarů vinic. Velké Bílovice má také multifunkční sportovní areál a pravidelně pořádá různé akce, jako jsou zpívání pro radost, závody ...
Město Velké Bílovice
Dětský domov Kroměříž
Dětský domov Kroměříž je moderní domov rodinného, který má kapacitu 24 dětí, které bydlí v rodinných skupinách. Děti jsou pod dohledem stálých vychovatelů, kteří jsou pro ně tety a strejdové. Dětský domov Kroměříž se snaží vytvořit pro děti prostředí, které co nejvíce připomíná rodinný domov. Domov zajišťuje i společenské a kulturní akce.
Dětský domov Kroměříž
Obecní úřad. Počet obyvatel 564. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1252. Kultura a služby: -sbor dobrovolných hasičů -veřejná knihovna -mateřská a základní škola -hřiště, tělocvična -domov pro seniory -zdravotnické zařízení. Památky: -Kaplička na kopci nad vesnicí -Socha svatého Jana Nepomuckého u nové zvonice -Socha ...

Obecní úřad. Počet obyvatel 251. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1287. Je členem Svazku obcí sever Znojemska. Kultura a služby: -sbor dobrovolných hasičů -veřejná knihovna -hřiště -barokní zámeček Slatina.

Obecní úřad. Počet obyvatel 440. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1046. Památky: -kostel Jména Panny Marie -socha svatého Jana Nepomuckého -sloup se sochou svatého Šebestiána na návsi -vodní mlýn. Sbor dobrovolných hasičů. Veřejná knihovna, muzeum. Hřiště. Mateřská škola.

Obecní úřad. Počet obyvatel 391. Obec je členem svazku obcí DYJE. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1307. Sbor dobrovolných hasičů. Veřejná knihovna. Mateřská škola. Hřiště.

Obecní úřad. Počet obyvatel 771. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1234. Mateřská a Základní škola. Veřejná knihovna. Sbor dobrovolných hasičů. Hřiště, tělocvična, koupaliště.

Obecní úřad. Počet obyvatel 178. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1299. Sbor dobrovolných hasičů. Veřejná knihovna. Hřiště.

Obecní úřad. Počet obyvatel 184. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1786. Sbor dobrovolných hasičů. Veřejná knihovna. Hřiště.

Obecní úřad. Počet obyvatel 50. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1349. Knihovna. Sbor dobrovolných hasičů.

Obecní úřad. počet obyvatel 419. První písemná zmínka o vsi pochází z roku 1312. Památky, pamětihodnosti: -Zámek Uherčice, renesanční z konce 16. století, je národní kulturní památkou -Lesní park. Kultura a služby: -matrika -pošta -sbor dobrovolných hasičů -veřejná knihovna -mateřská škola -hřiště, tělocvična.

Obecní úřad. Počet obyvatel 216. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1255. Obec je členem svazku obcí DYJE. Sbor dobrovolných hasičů. Veřejná knihovna. Hřiště.

Obecní úřad. Počet obyvatel 146. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1353. Sbor dobrovolných hasičů. Veřejná knihovna.

Obecní úřad. Počet obyvatel 84. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1372. Název připomíná lubnou vodu, říčku, po níž tekly luby. Kultura a služby: -sbor dobrovolných hasičů obce -veřejná knihovna -Základní škola -hřiště, tělocvična.

Obecní úřad. Počet obyvatel 1144. Sbor dobrovolných hasičů. Veřejná knihovna. Mateřská a Základní škola. Hřiště. Kulturní dům -sál, možnost pronájmu. Havranův dům: -kulturní a společenské centrum -ubytovna - ubytování v podkroví -informační středisko -knihovna -cukrárna-posezení s terasou, dětský koutek -vinný sklep, ...

Obecní úřad. Počet obyvatel 413. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1046. Kulturní a sportovní zařízení. Sbor dobrovolných hasičů.

Obecní úřad. Počet obyvatel 92. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1738. Kulturní a sportovní zařízení. Sbor dobrovolných hasičů.

Obecní úřad. Počet obyvatel 195. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1700. Mezi významné památky patří most přes řeku Jevišovku z 18. století a archeologické naleziště. Kultura a služby: -sbor dobrovolných hasičů -veřejná knihovna -hřiště -sportovní klub.

Obecní úřad. Počet obyvatel 150. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1275. Vinařská obec. Sbor dobrovolných hasičů. Veřejná knihovna.

Obecní úřad. Počet obyvatel 378. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1228. Kultura a služby: -spolky, sdružení - rybáři, zahrádkáři, TJ Sokol, sbor dobrovolných hasičů -veřejná knihovna -hřiště.

Obecní úřad. Počet obyvatel 519. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1278. Z historického hlediska hodnotné jsou podzemní chodby výšky muže. Spolky a kultura: -filmový klub -klub vojenské historie -myslivci, rybáři -TJ Sokol -vinaři -kulturní dům -tradiční krojované hody -knihovna -multifunkční hřiště, areál pro jízdu na ...

Okresní tělovýchovné sdružení Českého svazu tělesné výchovy ve Znojmě.

Vítejte v Městě Městec Králové! Město Městec Králové je malebně situováno v ploché, místy mírně zvlněné krajině, která na jihu a východě je ohraničena rozsáhlými dubovými lesy. Díky této poloze zde panují mírně teplejší a sušší klimatické podmínky. Přirozené vodní plochy zde bohužel chybí, ale jejich roli v krajině nahrazují rybníky, které jsou ...