Domov pro seniory Háje, příspěvková organizace zřizovatel hlavní město Praha
Obec Všeň

O správný chod republiky a spokojenost občanů se starají úřady a organizace, kterými jsou městské a krajské úřady, finanční úřady, katastrální úřady, soudy, ústavy památkové péče, správy přírodních zdrojů, celní správa, příspěvkové organizace a další.

Město Velké Bílovice
Velké Bílovice jsou město v okrese Břeclav v Jihomoravském kraji. Leží deset kilometrů severně od Břeclavi a žije zde přibližně 3 900 obyvatel. Tato obec je známá jako největší vinařská obec v ČR, obklopuje ji 736 hektarů vinic. Velké Bílovice má také multifunkční sportovní areál a pravidelně pořádá různé akce, jako jsou zpívání pro radost, závody ...
Město Velké Bílovice
Obec Ostroměř
Obec Ostoměř je malá vesnice v okrese Jičín v Královéhradeckém kraji. Má asi 1300 obyvatel a rozlohu 12,35 km2. Leží na řece Javorce, asi 8 km severně od Jičína. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1382. Obec má bohatou historii a kulturní památky. Obec je také známá svou přírodní krásou a možnostmi turistiky a cykloturistiky.
Obec Ostroměř
Obecní úřad. První písemná zpráva pochází z roku 1369. Obec se nachází v nadmořské výšce 304 metrů. Na území žije 577 obyvatel. Obec nabízí možnost turistického vyžití na třech značených turistických stezkách.

Obecní úřad. První písemná zpráva pochází z roku 1403. Obec se nachází v nadmořské výšce 361 metrů.

Společnost za práva koček. Nonstop odpovědi na dotazy ohledně problematiky koček (zdraví, právo, kočičí spolky, depozita-útulky).

Obecní úřad. První písemná zpráva pochází z roku 1492. Obec se nachází v nadmořské výšce 482 metrů.

Obecní úřad. První písemná zpráva pochází z roku 1495. Obec se nachází v nadmořské výšce 462 metrů. Na území žije 156 obyvatel.

Obecní úřad. První písemná zpráva pochází z roku 1357. Obec se nachází v nadmořské výšce 441 metrů. Na území žije 1587 obyvatel.

Malá Úpa je jednou z mála tradičních krkonošských obcí, které se v Krkonoších zachovaly. Typické krkonošské horské chalupy, svěží louky a pastviny, bohaté lesy a křišťálový vzduch i voda lákají velké i malé návštěvníky Krkonoš. Do Malé Úpy jezdí ti, kteří vyhledávají klidnou dovolenou uprostřed nádherné přírody, pár kroků od nejvyššího bodu České ...

Obecní úřad. Machov je rekreační, turistické a sportovní centrum v srdci Broumovských stěn. Dominantami jsou nejvyšší stolová hora ve střední Evropě - Hejšovina/Szczeliniec Wielki 911 m n.m. a Borský hřeben s výhledem na panorama nedalekých Krkonoš.

Lužany nad Trotinou jsou malá obec, která má dvě části – Lužany a Lhotu. I přes svou malou velikost funguje v obci pošta, knihovna a zrekonstruované pohostinství. Nachází se zde i sál pro společenské události s kapacitou 80 – 90 lidí. Donedávna zde byl i obchod se smíšeným zbožím. Ze sportovních zařízení lze jmenovat malé hřiště, kde se hraje ...

Lužany patří k nejstarším osadám na Jičínsku. Hájek ve svých spisech tvrdí, že kostel s farou zde stál již v 11. století. První zmínka pochází z roku 1052. Ve 14. století se píše o Lužanech jako o veliké vesnici. Jméno vzniklo asi tím, že je obec postavena v mělkém údolí, kde se nacházely četné louže (Loužany = Lužany). Jiní odvozují jméno obce od ...