Domov pro seniory Háje, příspěvková organizace zřizovatel hlavní město Praha
Obec Všeň

O správný chod republiky a spokojenost občanů se starají úřady a organizace, kterými jsou městské a krajské úřady, finanční úřady, katastrální úřady, soudy, ústavy památkové péče, správy přírodních zdrojů, celní správa, příspěvkové organizace a další.

Město Velké Bílovice
Velké Bílovice jsou město v okrese Břeclav v Jihomoravském kraji. Leží deset kilometrů severně od Břeclavi a žije zde přibližně 3 900 obyvatel. Tato obec je známá jako největší vinařská obec v ČR, obklopuje ji 736 hektarů vinic. Velké Bílovice má také multifunkční sportovní areál a pravidelně pořádá různé akce, jako jsou zpívání pro radost, závody ...
Město Velké Bílovice
Obec Ostroměř
Obec Ostoměř je malá vesnice v okrese Jičín v Královéhradeckém kraji. Má asi 1300 obyvatel a rozlohu 12,35 km2. Leží na řece Javorce, asi 8 km severně od Jičína. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1382. Obec má bohatou historii a kulturní památky. Obec je také známá svou přírodní krásou a možnostmi turistiky a cykloturistiky.
Obec Ostroměř
Obecní úřad. První písemná zpráva pochází z roku 1411. Obec se nachází v nadmořské výšce 352 metrů. Na území žije 834 obyvatel. Nejvýznamnější památkou obce je kamenný kříž z roku 1788 s reliéfem Piety. V okolí obce lze navštívit Bozkovské jeskyně.

Obecní úřad. První písemná zpráva pochází z roku 1408. Obec se nachází v nadmořské výšce 364 metrů. Na území žije 687 obyvatel. Obec nabízí možnost procházky rodným krajem Josefa a Karla Čapkových.

Obecní úřad. První písemná zmínka o existenci osady ( dříve Bašněves) ležící 4 km jihozápadně od Hořic pochází z roku 1318, kdy je zmiňován vladyka Petr z Bašněvsi. Ve vsi byly dva poplužní dvory, u jednoho z nich stála tvrz; kdy a kým byla vystavěna však nevíme. Koncem 14. století držel bašnické zboží Jan Kule z Bašněvsi erbu kozí hlavy, po něm ...

Obec Barchov (248 m.n.m.) se nachází mezi Hradcem Králové a Novým Bydžovem na pravidelné autobusové trase. Nejstarší budovou v obci je barokní zámek postavený v roce 1737 Kryštofem Norbertem Voračickým z Paběnic. Dalšími památkami jsou sochy sv. Josefa, sv. Františka Xaverského a sv. Jana Nepomuckého a cihlová zvonička se zvonem z roku 1777, ...

Obecní úřad Horní Adršpach. První písemná zpráva pochází z roku 1348. Obec se nachází v nadmořské výšce 554 metrů. Na území žije 527 obyvatel. Obec nabízí turisticky i horolezecky zajímavý prohlídkový okruh skalním městem se zříceninou hradu Adršpach.

Obecní úřad. První písemná zpráva pochází z roku 1297. Obec se nachází v nadmořské výšce 263 metrů. Na území žije 261 obyvatel. Dominantou obce je farní kostel sv. Petra a Pavla, který byl postaven koncem 12. století v románském slohu.