Domov pro seniory Háje, příspěvková organizace zřizovatel hlavní město Praha
Obec Všeň

O správný chod republiky a spokojenost občanů se starají úřady a organizace, kterými jsou městské a krajské úřady, finanční úřady, katastrální úřady, soudy, ústavy památkové péče, správy přírodních zdrojů, celní správa, příspěvkové organizace a další.

Město Velké Bílovice
Velké Bílovice jsou město v okrese Břeclav v Jihomoravském kraji. Leží deset kilometrů severně od Břeclavi a žije zde přibližně 3 900 obyvatel. Tato obec je známá jako největší vinařská obec v ČR, obklopuje ji 736 hektarů vinic. Velké Bílovice má také multifunkční sportovní areál a pravidelně pořádá různé akce, jako jsou zpívání pro radost, závody ...
Město Velké Bílovice
Obec Ostroměř
Obec Ostoměř je malá vesnice v okrese Jičín v Královéhradeckém kraji. Má asi 1300 obyvatel a rozlohu 12,35 km2. Leží na řece Javorce, asi 8 km severně od Jičína. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1382. Obec má bohatou historii a kulturní památky. Obec je také známá svou přírodní krásou a možnostmi turistiky a cykloturistiky.
Obec Ostroměř
Obecní úřad. Počet obyvatel 428. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1567. Matrika. Sbor dobrovolných hasičů. Knihovna. Sportovní zařízení. Mateřská a Základní škola.

Obecní úřad. První písemná zmínka o obci Moutnice pochází až z roku 1298. V obci je obydleno celkem 310 domů a v nich žije 1120 obyvatel. Až do druhé poloviny 19. století byly do Moutnic přifařeny nejen Rozařín, Jalovisko a Nesvačilka, jak je tomu dodnes, ale také v té době dvakrát větší Těšany. V letech 1872–77 působil na zdejší faře spisovatel ...

Obecní úřad. Počet obyvatel 195. Sbor dobrovolných hasičů. Knihovna. Památky, pamětihodnosti: -Lovecký zámeček Ferdinandsko -objekty cvičiště německého Wermachtu -kostel svatého Cyrila a Metoděje z roku 1911 -klášter Leopoldeum z roku 1932. Celá obec byla v roce 1941 vystěhována a začleněna do vojenské střelnice TÜP Wischau a k ...

Obecní úřad. Počet obyvatel 1405. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1255. Spolky a sdružení: -tělovýchovná jednota Sokol -myslivecké sdružení Hubert -sdružení dobrovolných hasičů -kynologický klub, včelaři. Služby a kultura: -pošta -zdravotnické zařízení -Mateřská a Základní škola -veřejná knihovna -matrika -kino.

Obecní úřad. Počet obyvatel 315. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1328. Je členem mikroregionu Ivanovická brána. Sbor dobrovolných hasičů obce. Knihovna, kulturní a sportovní zařízení. Mateřská škola. Památky: -kostel svatého Václava -hrad Orlov, zřícenina nad vsí v lese.

Obecní úřad. Počet obyvatel 481. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1713. Sbor dobrovolných hasičů. Knihovna. Mateřská škola.

Obecní úřad. Počet obyvatel 88. První zmínka o obci pochází z roku 1426. Sbor dobrovolných hasičů. Knihovna.

Obecní úřad. Počet obyvatel 673. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1371. Knihovna. Kulturní a sportovní zařízení. Mateřská a Základní škola. Člen dobrovolného svazku obcí Ždánický les a Politaví.

Obecní úřad. Počet obyvatel 382. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1353. Kulturní a sportovní zařízení. Sbor dobrovolných hasičů. Mateřská škola. Knihovna. Hřiště.

Obecní úřad. Počet obyvatel 1138. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1131. Kultura a služby: -matrika -sbor dobrovolných hasičů -pošta -knihovna -muzeum -sportovní zařízení -zdravotní zařízení. V dominantní poloze nad obcí Nesovice (7 km východně od Bučovic) stojí již páté století stavba Nových Zámků, která je vzácným ...

Obecní úřad. Počet obytetel 589. Kultura a služby: -matrika -veřejná knihovna, internet -MŠ, ZŠ -kulturní a sportovní zařízení. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1131.