Obec Puclice
Domov pro seniory Háje, příspěvková organizace zřizovatel hlavní město Praha

Obec Puclice
Domov pro seniory Háje, příspěvková organizace zřizovatel hlavní město Praha

O správný chod republiky a spokojenost občanů se starají úřady a organizace, kterými jsou městské a krajské úřady, finanční úřady, katastrální úřady, soudy, ústavy památkové péče, správy přírodních zdrojů, celní správa, příspěvkové organizace a další.

Obec Ostroměř
Obec Ostoměř je malá vesnice v okrese Jičín v Královéhradeckém kraji. Má asi 1300 obyvatel a rozlohu 12,35 km2. Leží na řece Javorce, asi 8 km severně od Jičína. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1382. Obec má bohatou historii a kulturní památky. Obec je také známá svou přírodní krásou a možnostmi turistiky a cykloturistiky.
Obec Ostroměř
Městská část Praha 22
Nejzelenější částí Prahy je Městská část Praha 22, kde se nachází více než 1500 hektarů přírody, sportu a kultury. Rozkládá se na jihovýchodním okraji Prahy. Skládá se z Uhříněvsi, Hájeku u Uhříněvsi a Pitkovic. Praha 22 je ideálním místem pro ty, kteří hledají klid, zeleň a pohodlí v blízkosti centra Prahy.
Městská část Praha 22
Město Podivín, 2815 obyvatel. Podivín, královské město, ležící na dolním toku řeky Dyje, na mírném návrší Dolnomoravského úvalu, ve výšce 170 m nad mořem. Kultura: -mezi nejznámější pomátky patří Janův hrad, Kostel sv. Petra a Pavla, Kaple sv. Cyrila a Metoděje a další -turistiká stezky, stezky, cyklostezky -Podivín - brána do ...

Obecní úřad. Počet obyvatel 135. První doložená písemná zmínka o obci pochází z roku 1196. Architektonicky nejvýraznější stavbou je kaple Panny Marie Lurdské. Kultura a služby: -sbor dobrovolných hasičů -veřejná knihovna -hřiště -spolek rybářů, myslivců.

Obecní úřad. Počet obyvatel 757. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1324, kdy byla uváděna jako majetek místních vladyků: -pošta -sbor dobrovolných hasičů -knihovna -kaple Nejsvětější Trojice -rekreační oblast Kameňák -stadion.

Úřad městyse. Počet obyvatel 1258. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1255. Mezi významné památky v obci patří hrad, zřícenina, kostel. Kultura a služby: -spolky - hasiči, včelaři, myslivci, červený kříž -knihovna, kino -hřiště, tělocvična -pošta -sbor dobrovolných hasičů -mateřská a základní škola.

Obecní úřad. Počet obyvatel asi 199. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1401. Pověřená obec je Velká nad Veličkou. -knihovna

Obecní úřad. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1350. Počet obyvatel 330. Knihovna. Sbor dobrovolných hasičů.

Počet obyvatel 111. Obec je jedna z nestarších v okolí. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1365. V okolí turistické příležitosti. Kultura a služby: -veřejná knihovna -sbor dobrovolných hasičů -hřiště -kostel sv. Bartoloměje.

Počet obyvatel 224. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1317. Sbor dobrovolných hasičů. Včelaři, myslivci, červený kříž. Veřejná knihovna. Mateřská a základní škola. Hřiště, tělocvična.

Obecní úřad. Počet obyvatel asi 771. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1131. -matrika -sbor dobrovolných hasičů -knihovna

Obecní úřad. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1358. Počet obyvatel 1565. -matrika -sbor dobrovolných hasičů -knihovna -pošta -hudební soubory -knihovna, koupaliště.

Obecní úřad. Počet obyvatel 179. Labuty jsou starou vinařskou osadou, ležící v údolí při Skaleckém potoku, asi 10 km severovýchodně od Kyjova. -knihovna -sbor dobrovolných hasičů

Počet obyvatel 168. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1353. Vodní mlýn. Kulturaní a sportovní zařízení. Sbor dobrovolných hasičů.

Obecní úřad. První písemná zmínka pochází z roku 1406. Počet obyvatel asi 398. -sbor dobrovolných hasičů -knihovna

Obecní úřad, OÚ. Vinařská obec a významná archeologická lokalita Dolní Věstonice leží severně od Pálavy asi 10 km na sever od Mikulova na jižním břehu Novomlýnských nádrží. První písemná zmínka o obci je z roku 1312. Nález přibližně 11 centimetrů vysoké sošky Věstonické venuše, který učinil profesor Karel Absolon při archeologických výzkumech v ...

Obecní úřad. Počet obyvatel 830. Obec s rozšířenou působností je Kyjov. Kostelec se rozkládá asi 3 km na severovýchod od Kyjova. Obcí protéká potok Malšínka. -matrika -sbor dobrovolných hasičů -veřejná knihovna -pošta

Počet obvatel 409. První zmínka o obci pochází z roku 1268. Kultura a služby: -sbor dobrovolných hasičů -veřejná knihovna -mateřská a základní škola -hřiště, tělocvična.

Obecní úřad. Počet obyvatel 242. Obec s rozšířenou působností je Kyjov. Samostatnou částí obce je průmyslový areál, ve kterém je několik drobných firem - např. OCELIT, GarFen.cz, LUVE-PLAST, EKOBRIKETY. -veřejná knihovna

Počet obyvatel 323. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1600. Kultura a služby: -sbor dobrovolných hasičů -veřejná knihovna -základní škola -hřiště.

Obecní úřad. Počet obyvatel 198. -knihovna.