Státní správa a samospráva může vyřešit vaše problémy a otázky v oblasti bezpečnosti, životního prostředí, financí, statistik, výstavby a správy silnic, památkových záležitostí nebo také v oblasti energetické, potravinářské, školní a obchodní inspekce.

Obec Kyjov - malebná obec v kraji Vysočina
Obec Kyjov leží v jižní části okresu Žďár nad Sázavou, v kraji Vysočina. Nachází se na hřebeni Arnoleckých hor pod vrcholem Kyjov, který se tyčí do výšky 702 m n. m. Návsi dominuje malá kaplička, postavená starousedlíky v roce 1874 ke cti Panny Marie růžencové.V současné době má Obec Kyjov 47 stálých obyvatel.
Obec Kyjov - malebná obec v kraji Vysočina
Obec Staré Sedliště
V malebném srdci Plzeňského kraje, v okrese Tachov, se rozkládá obec Staré Sedliště. V současné době zde žije cca. 1200 obyvatel. Součástí obce Staré Sedliště jsou také části Labuť, Mchov, Nové Sedliště, Úšava. Obec Staré Sedliště získala v roce 2019 ocenění v soutěži Vesnice roku.
Obec Staré Sedliště
Obec Libčany
Libčany je malebná obec v okrese Hradec Králové, která má bohatou historii a kulturu. Nejstarší historický záznam o Libčanech pochází z roku 1073. Obec se skládá ze dvou částí – Libčany a Želí – a má 891 obyvatel. V Libčanech se narodili nebo působili významní umělci, spisovatelé a vlastenci, jako například Vojtěch Sedláček, Matěj Kopecký, ...
Obec Libčany
Jméno vsi je odvozeno od ironické přezdívky (posměšného označení) některých lidí ze vsi, kratonožka, kraťnoha. Je to jméno poměrně staré, výskyt tohoto typu jmen u nově vzniklých vesnic se předpokládá v 11. až 12. století. Obec Kratonohy ( 234 m n. m.) leží v rovinaté zemědělské krajině jihozápadně od Hradce Králové u silnice I / 11. Michnovka ...

Obecní úřad. První písemná zpráva pochází z roku 1415. Obec se nachází v nadmořské výšce 457 metrů. Na území žije 961 obyvatel. Obec se nachází v podhůří Krkonošských hor.

Obec Kovač je situována 9 km jihovýchodně od Jičína a 10 km západně od Hořic na rozloze 7, 72 km čtverečních. Nadmořská výška činí 265 metrů nad mořem. Jméno obce pochází od původního příjmení zdejšího usedlíka, které vzniklo ze staročeského kovač-e, tedy kováře. První zmínka o obci je z r. 1318, kdy vlastnil ves Ota z Byšic. Na území ...

Obecní úřad. První písemná zpráva pochází z roku 1361. Obec se nachází v nadmořské výšce 359 metrů. Na území žije 1671 obyvatel. V obci se nachází Gotický kostel sv. Jakuba ze 14. století.

Obecní úřad. První písemná zpráva pochází z roku 1398. Obec se nachází v nadmořské výšce 235 metrů. Na území žije 494 obyvatel. V obci se nachází kostel.