Státní správa a samospráva může vyřešit vaše problémy a otázky v oblasti bezpečnosti, životního prostředí, financí, statistik, výstavby a správy silnic, památkových záležitostí nebo také v oblasti energetické, potravinářské, školní a obchodní inspekce.

Obec Staré Sedliště
V malebném srdci Plzeňského kraje, v okrese Tachov, se rozkládá obec Staré Sedliště. V současné době zde žije cca. 1200 obyvatel. Součástí obce Staré Sedliště jsou také části Labuť, Mchov, Nové Sedliště, Úšava. Obec Staré Sedliště získala v roce 2019 ocenění v soutěži Vesnice roku.
Obec Staré Sedliště
Obec Libčany
Libčany je malebná obec v okrese Hradec Králové, která má bohatou historii a kulturu. Nejstarší historický záznam o Libčanech pochází z roku 1073. Obec se skládá ze dvou částí – Libčany a Želí – a má 891 obyvatel. V Libčanech se narodili nebo působili významní umělci, spisovatelé a vlastenci, jako například Vojtěch Sedláček, Matěj Kopecký, ...
Obec Libčany
Obec Kyjov - malebná obec v kraji Vysočina
Obec Kyjov leží v jižní části okresu Žďár nad Sázavou, v kraji Vysočina. Nachází se na hřebeni Arnoleckých hor pod vrcholem Kyjov, který se tyčí do výšky 702 m n. m. Návsi dominuje malá kaplička, postavená starousedlíky v roce 1874 ke cti Panny Marie růžencové.V současné době má Obec Kyjov 47 stálých obyvatel.
Obec Kyjov - malebná obec v kraji Vysočina
Holohlavy se nacházejí 12 km od Hradce Králové a 6 km od Jaroměře. Obcí prochází komunikace 1. třídy, značená čísl. I/33. Spojení obstarává autobusová a železniční přeprava. Autobusová zastávka je přímo v obci, a železniční zastávka je v nedalekém městečku Smiřicích, vzdáleném asi 0, 5 km od obce. V obci je služebna Policie ČR, mateřská škola, 1. ...

Obecní úřad. První písemná zpráva pochází z roku 1398. Obec se nachází v nadmořské výšce 368 metrů.

Obec Hněvčeves se nachází ve východních Čechách, 17 km severozápadně od Hradce Králové. Dominantami obce jsou kostel sv. Jiří, původně gotický, do dnešní podoby přestavěný kolem r. 1700, a k němu příslušející budova fary z 18. století. V centru obce se nachází přes 200 let stará lípa. Obec je také železničním uzlem Hradec Králové, Jičín a Smiřice. ...

Obecní úřad. První písemná zpráva pochází z roku 135. Obec se nachází v nadmořské výšce 447 metrů. Na území žije 498 obyvatel.

Obecní úřad. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1352.

Obecní úřad. První písemná zpráva pochází z roku 1545. Obec se nachází v nadmořské výšce 327 metrů. Na území žije 970 obyvatel.

Obecní úřad Háje nad Jizerou. První písemná zpráva pochází z roku 1636. Obec se nachází v nadmořské výšce 396 metrů. Na území žije 651 obyvatel. Dominantou obce je kostel sv. Stanislava.

Obyvatel: 227. Výměra obce: 609, 46 ha. Příslušnost obce k úřadům: stavební - Smiřice, matriční - Smiřice, finanční - Hradec Králové, katastrální - Hradec Králové, pozemkový - Hradec Králové, celní - Hradec Králové, okresní soud - Hradec Králové. Obecní úřad.

Obecní úřad. První písemná zpráva pochází z roku 1304. Obec se nachází v nadmořské výšce 294 metrů. Na území žije 327 obyvatel.