Státní správa a samospráva může vyřešit vaše problémy a otázky v oblasti bezpečnosti, životního prostředí, financí, statistik, výstavby a správy silnic, památkových záležitostí nebo také v oblasti energetické, potravinářské, školní a obchodní inspekce.

Obec Kyjov - malebná obec v kraji Vysočina
Obec Kyjov leží v jižní části okresu Žďár nad Sázavou, v kraji Vysočina. Nachází se na hřebeni Arnoleckých hor pod vrcholem Kyjov, který se tyčí do výšky 702 m n. m. Návsi dominuje malá kaplička, postavená starousedlíky v roce 1874 ke cti Panny Marie růžencové.V současné době má Obec Kyjov 47 stálých obyvatel.
Obec Kyjov - malebná obec v kraji Vysočina
Obec Staré Sedliště
V malebném srdci Plzeňského kraje, v okrese Tachov, se rozkládá obec Staré Sedliště. V současné době zde žije cca. 1200 obyvatel. Součástí obce Staré Sedliště jsou také části Labuť, Mchov, Nové Sedliště, Úšava. Obec Staré Sedliště získala v roce 2019 ocenění v soutěži Vesnice roku.
Obec Staré Sedliště
Obec Horní Domaslavice se nachází v okrese Frýdek-Místek v turistickém regionu Beskydy, v Podbeskydské pahorkatině, v těsné blízkosti rekreační oblasti Žermanické přehrady. Obec Domaslavice byla založena v druhé polovině 13. století slovanským rodem Domaslaviců, kteří dali tomuto místu rovněž své jméno. V písemných pramenech se zmínka o nich ...

Obecní úřad. Počet obyvatel 207. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1252. Kulturní a sportovní zařízení. Sbor dobrovolných hasičů. Veřejná knihovna.

Obec Borotice se nachází v okrese Znojmo v Jihomoravském kraji. Rozkládá se na 1206 ha v nadmořské výšce 188 – 240 m n. m. a má 428 t obyvatel. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1283. V obci je mateřská škola, knihovna, která se nachází v 1. patře obecního úřadu, působí zde sbor dobrovolných hasičů. Na okraji vesnice stojí ...

Obecní úřad. Počet obyvatel 150. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1586. Kulturní a sportovní zařízení. Sbor dobrovolných hasičů.

Obecní úřad. Počet obyvatel 316. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1360. Kulturní a sportovní zařízení. Sbor dobrovolných hasičů. Archeologické naleziště. Jezdecký klub.

Obecní úřad. Počet obyvatel 378. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1131. Sbor dobrovolných hasičů. Veřejná knihovna. Mateřská škola. Hřiště.

Obecní úřad. Počet obyvatel 471. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1220. Zámek Ječmeniště. Sbor dobrovolných hasičů. Veřejná knihovna. Hřiště, tělocvična.

Obecní úřad. Počet obyvatel 729. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1220, ale území bylo osídlováno již v dávných dobách, jak dokazují archeologické nálezy. Památky: -archeologická naleziště Hradiště Královec a Hradiště Nivy -soška Venuše -7 soch českých světců od znojemského sochaře Fischera -vodní mlýn. Kultura a ...

Obecní úřad. Počet obyvatel 355. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1201. Sbor dobrovolných hasičů. Veřejná knihovna. Mateřská škola. Hřiště.

Obec Hrabětice leží v okrese Znojmo na přímém tahu Brno-Vídeň, asi 6 km od hraničního přechodu Hevlín-Laa. První zmínka o obci Hrabětice se objevila v poddanské dani hraběte z Hardeggu již v roce 1417. Následovaly zmínky z roku 1443 a především z roku 1449. Počet obyvatel v obci dosahuje cca 900. Občanská vybavenost: - smíšené zboží ...

Obecní úřad. Počet obyvatel 930. Obec je členem svazku obcí DYJE. Památky: -Kostel svatého Petra a Pavla -Náhrobek P. Josefa Jeronýma Herlta na místním hřbitově -Boží muka za vesnicí -Sousoší Loučení Krista s Pannou Marií -Andělský vodní mlýn v Mločím údolí. Kultura a služby: -sbor dobrovolných hasičů -veřejná knihovna -mateřská, ...

Obecní úřad. Počet obyvatel 439. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1281. Významná památka - Templštejn, zřícenina hradu na sever od vsi na břehu řeky Jihlavy. Kultura a služby: -sbor dobrovolných hasičů -veřejná knihovna -mateřská škola -hřiště. Úřední hodiny: Po, Út: 8:00 - 11:30; 12:00 - 17:00hod. Út: 8:00 - 11:30; 12:00 - ...

Městský úřad. Počet obyvatel 1152. Kultura a služby: -stavební úřad, matrika -pošta -sbor dobrovlolných hasičů, policie ČR -knihovna, muzeum -koupaliště, krytý bazén, hřiště, tělocvična -mateřská a základní škola -zdravotnické zařízení. Historické jádro města je městskou památkovou zónou.

Obecní úřad. Počet obyvatel 135. První doložená písemná zmínka o obci pochází z roku 1196. Architektonicky nejvýraznější stavbou je kaple Panny Marie Lurdské. Kultura a služby: -sbor dobrovolných hasičů -veřejná knihovna -hřiště -spolek rybářů, myslivců.

Obecní úřad. Počet obyvatel 258. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1235. Místní jméno může být také odvozeno od osobního jména Luk. Památky: -hrad Nový Hrádek, zřícenina -Kostel svatého Jiljí -jezy na Dyji u bývalého Novohradeckého mlýna a u bývalého Faltýskova mlýna. Kultura a služby: -tradice - masopust, tři králové -sbor ...

Obecní úřad. Počet obyvatel 189. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1348. Sbor dobrovolných hasičů. Veřejná knihovna.