Státní správa a samospráva může vyřešit vaše problémy a otázky v oblasti bezpečnosti, životního prostředí, financí, statistik, výstavby a správy silnic, památkových záležitostí nebo také v oblasti energetické, potravinářské, školní a obchodní inspekce.

Obec Kyjov - malebná obec v kraji Vysočina
Obec Kyjov leží v jižní části okresu Žďár nad Sázavou, v kraji Vysočina. Nachází se na hřebeni Arnoleckých hor pod vrcholem Kyjov, který se tyčí do výšky 702 m n. m. Návsi dominuje malá kaplička, postavená starousedlíky v roce 1874 ke cti Panny Marie růžencové.V současné době má Obec Kyjov 47 stálých obyvatel.
Obec Kyjov - malebná obec v kraji Vysočina
Obec Staré Sedliště
V malebném srdci Plzeňského kraje, v okrese Tachov, se rozkládá obec Staré Sedliště. V současné době zde žije cca. 1200 obyvatel. Součástí obce Staré Sedliště jsou také části Labuť, Mchov, Nové Sedliště, Úšava. Obec Staré Sedliště získala v roce 2019 ocenění v soutěži Vesnice roku.
Obec Staré Sedliště
Obec Libčany
Libčany je malebná obec v okrese Hradec Králové, která má bohatou historii a kulturu. Nejstarší historický záznam o Libčanech pochází z roku 1073. Obec se skládá ze dvou částí – Libčany a Želí – a má 891 obyvatel. V Libčanech se narodili nebo působili významní umělci, spisovatelé a vlastenci, jako například Vojtěch Sedláček, Matěj Kopecký, ...
Obec Libčany
Poskytujeme informace o úřadu, službách a kulturně-společenském dění daného území. Poskytování služeb Czech POINTu.

Okresní soud a notářství: -předseda soudu, tel:577176102 -velitel justiční stráže, tel:577172151. Dědické oddělení: -Zlín, Dlouhé díly 351 tel.:577175382. Exekuční oddělení: -Zlín, Dlouhé díly 351 tel.:577175351-2, 577175381-2. Informační centrum: -Zlín, Dlouhé díly 351 tel.:577171717.

Environmentální politika, ekonomika a mezinárodní spolupráce.

Město Žulová První písemná zpráva o Žulové pochází z konce 13. století a zmiňuje se o místním hradu, který stál na vršku mezi soutokem Vidnavky a Stříbrného potoka. Hrad po třicetileté válce zpustošil ničivý požár a zachovala se jenom obranná věž. K té byla v roce 1810 přistavěna kostelní loď a vznikl tak naprosto neobvyklý kostel. ...

Obec Olšany je částí šumperského okresu a tvoří jeho západní výběžek. Leží v krásném údolí řeky Moravy a potoku Hrůzná Voda, lidově zvaném Bušínský potok. Rozkládá se v klínu hor, na západní a severozápadní straně jsou výběžky Kralického Sněžníku a na levém břehu řeky Moravy jsou hory patřící k Vysokému Jeseníku, skupině Pradědské. Leží v ...

Obec Postřelmov. Postřelmov je třítisícovou obcí Olomouckého kraje, okresu Šumperk. Nachází se v rovinatém terénu s nadmořskou výškou 284 m. V jeho katastru se vlévá řeka Desná do řeky Moravy. První písemná zmínka o Postřelmovu je z roku 1349. V obci je několik památkově chráněných objektů. Nejvýznamnější z nich je hrobka Bukůvků z ...

Dobrovolný svazek obcí - Mikroregion Labské skály Libouchec, Petrovice, Povrly, Ryjice, Tisá, Velké Chvojno, Dobkovice, Jílové, Malšovice.

Obec Nový Malín. Obec Nový Malín se až do roku 1947 jmenovala Frankšát. Tento název byl převzat z německého Frankstadt, po zakladatelích, kteří byli pravděpodobně Frankové, nebo od jména Frank, tzn. odvozeně od jednoho z nich. Původní osada vznikla v kopcích uvnitř lesa jako Mlýnská ves (Mühldorfel) a rozrůstala se podél potoka směrem dolů až na ...

Městský úřad Úterý v okrese Plzeň-sever. Město Úterý leží v malebném údolí Úterského potoka a je často vyhledávaným cílem pro natáčení filmů, má bohatou historii, první doložená zmínka se váže k roku 1233. V současné době žije v obci necelých 300 obyvatel, nachází se zde základní i mateřská škola, obchod i restaurace. Zrekonstruovaná ...

Na Soudcovskou unii České republiky a její odborné komise se může se svými návrhy, náměty či připomínkami obracet soudcovská i široká veřejnost prostřednictvím její kanceláře.

Pozemkový fond ČR: -územní pracoviště. Další pobočky: -vedení, oddělení převodů a privatizace, oddělení nabídek Hořická 283, 500 02 Hradec Králové, II. patro -oddělení správy Hořická 283, 500 02 Hradec Králové, III. patro -oddělení převodů Haškova 357, 500 02 Hradec Králové.

Valdštejnský palác je objekt v Praze na Malé Straně, jedna z nejvýraznějších staveb českého raného baroka a v současné době sídlo Senátu Parlamentu České republiky.

Ústav pro soudobé dějiny AV ČR. -výzkum českých a československých dějin po roce 1938 v mezinárodním kontextu. Ústav pořádá mezinárodní konference, specializovaná sympozia a workshopy.