Státní správa a samospráva může vyřešit vaše problémy a otázky v oblasti bezpečnosti, životního prostředí, financí, statistik, výstavby a správy silnic, památkových záležitostí nebo také v oblasti energetické, potravinářské, školní a obchodní inspekce.

Obec Staré Sedliště
V malebném srdci Plzeňského kraje, v okrese Tachov, se rozkládá obec Staré Sedliště. V současné době zde žije cca. 1200 obyvatel. Součástí obce Staré Sedliště jsou také části Labuť, Mchov, Nové Sedliště, Úšava. Obec Staré Sedliště získala v roce 2019 ocenění v soutěži Vesnice roku.
Obec Staré Sedliště
Obec Kyjov - malebná obec v kraji Vysočina
Obec Kyjov leží v jižní části okresu Žďár nad Sázavou, v kraji Vysočina. Nachází se na hřebeni Arnoleckých hor pod vrcholem Kyjov, který se tyčí do výšky 702 m n. m. Návsi dominuje malá kaplička, postavená starousedlíky v roce 1874 ke cti Panny Marie růžencové.V současné době má Obec Kyjov 47 stálých obyvatel.
Obec Kyjov - malebná obec v kraji Vysočina
Obecní úřad. Počet obyvatel 619. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1314. Služby a kultura: -pošta -matrika -veřejná knihovna -zdravotnické zařízení -Základní a Mareřská škola -hřiště, tělocvična. Úřední hodiny: Po, Út, Čt:7:00-12:30;13:00-15:30hod. St:7:00-12:30;13:00-17:00hod. Pá:7:00-13:30hod.

Obecní úřad. Počet obyvatel 211. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1349. Hřiště. Sbor dobrovolných hasičů. Veřejná knihovna.

Obecní úřad. Počet obyvatel 284. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1360. Sbor dobrovolných hasičů. Obecní knihovna. Úřední hodiny: -pokladna, ověřování, Czech POINT, přihlašování k trvalému pobytu atd..) Po: 10, 00 - 17, 00 St: 8, 00 - 16, 00

Obecní úřad. Počet obyvatel 232. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1253. Sbor dobrovolných hasičů. Veřejná knihovna.

Obecní úřad. Počet obyvatel 1067. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1253. Obec je členem mikroregionu Moravskokrumlovsko a Svazku znojemských vinařských obcí Daniž. Kultura a služby: -matrika -pošta -sbor dobrovolných hasičů -veřejná knihovna -minimuzeum -mateřská a základní škola -koupaliště, hřiště, tělocvična -zdravotnické ...

Obecní úřad. Počet obyvatel 372. Obec je součástí mikroregionu Moravskokrumlovsko. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1253. Sbor dobrovolných hasičů. Veřejná knihovna. Mateřská škola.

Obecní úřad. Počet obyvatel 343. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1343.Ve středověku byly Plenkovice samostatným statkem, existovala tu tvrz. Sbor dobrovolných hasičů. Veřejná knihovna.

Obecní úřad. Počet obyvatel 166. V těsné blízkosti vinařské vesnice probíhá hranice Národního parku Podyjí, v němž se nachází vinice Šobes a zřícenina Nový Hrádek. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1433. Památky: -zřícenina Nový Hrádek -malá vojenská opevnění - bunkry -cyklostezky.

Obecní úřad. Počet obyvatel 98. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1323. Sbor dobrovolných hasičů. Veřejná knihovna. Obvodní oddělení policie ČR.

Obecní úřad. Počet obyvatel 102. Nejstarší zmínka v písemných pramenech je ale až z roku 1279. Při výstavbě kanalizace byla objevena podzemní chodba z období 14. století. Sbor dobrovolných hasičů. Veřejná knihovna. Hřiště.

Obecní úřad. Počet obyvatel 1 270. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1046. Kultura a služby: -sportcentrum -sbor dobrovolných hasičů -veřejná knihovna -mateřská a základní škola -tělocvična.

Obecní úřad. Počet obyvatel 564. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1252. Kultura a služby: -sbor dobrovolných hasičů -veřejná knihovna -mateřská a základní škola -hřiště, tělocvična -domov pro seniory -zdravotnické zařízení. Památky: -Kaplička na kopci nad vesnicí -Socha svatého Jana Nepomuckého u nové zvonice -Socha ...

Obecní úřad. Počet obyvatel 251. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1287. Je členem Svazku obcí sever Znojemska. Kultura a služby: -sbor dobrovolných hasičů -veřejná knihovna -hřiště -barokní zámeček Slatina.

Obecní úřad. Počet obyvatel 440. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1046. Památky: -kostel Jména Panny Marie -socha svatého Jana Nepomuckého -sloup se sochou svatého Šebestiána na návsi -vodní mlýn. Sbor dobrovolných hasičů. Veřejná knihovna, muzeum. Hřiště. Mateřská škola.

Obecní úřad. Počet obyvatel 391. Obec je členem svazku obcí DYJE. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1307. Sbor dobrovolných hasičů. Veřejná knihovna. Mateřská škola. Hřiště.

Obecní úřad. Počet obyvatel 771. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1234. Mateřská a Základní škola. Veřejná knihovna. Sbor dobrovolných hasičů. Hřiště, tělocvična, koupaliště.

Obecní úřad. Počet obyvatel 178. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1299. Sbor dobrovolných hasičů. Veřejná knihovna. Hřiště.

Obecní úřad. Počet obyvatel 184. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1786. Sbor dobrovolných hasičů. Veřejná knihovna. Hřiště.

Obecní úřad. Počet obyvatel 50. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1349. Knihovna. Sbor dobrovolných hasičů.

Obecní úřad. počet obyvatel 419. První písemná zmínka o vsi pochází z roku 1312. Památky, pamětihodnosti: -Zámek Uherčice, renesanční z konce 16. století, je národní kulturní památkou -Lesní park. Kultura a služby: -matrika -pošta -sbor dobrovolných hasičů -veřejná knihovna -mateřská škola -hřiště, tělocvična.

Obecní úřad. Počet obyvatel 216. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1255. Obec je členem svazku obcí DYJE. Sbor dobrovolných hasičů. Veřejná knihovna. Hřiště.

Obecní úřad. Počet obyvatel 146. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1353. Sbor dobrovolných hasičů. Veřejná knihovna.

Obecní úřad. Počet obyvatel 84. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1372. Název připomíná lubnou vodu, říčku, po níž tekly luby. Kultura a služby: -sbor dobrovolných hasičů obce -veřejná knihovna -Základní škola -hřiště, tělocvična.

Obecní úřad. Počet obyvatel 1144. Sbor dobrovolných hasičů. Veřejná knihovna. Mateřská a Základní škola. Hřiště. Kulturní dům -sál, možnost pronájmu. Havranův dům: -kulturní a společenské centrum -ubytovna - ubytování v podkroví -informační středisko -knihovna -cukrárna-posezení s terasou, dětský koutek -vinný sklep, ...

Obecní úřad. Počet obyvatel 413. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1046. Kulturní a sportovní zařízení. Sbor dobrovolných hasičů.