Státní správa a samospráva může vyřešit vaše problémy a otázky v oblasti bezpečnosti, životního prostředí, financí, statistik, výstavby a správy silnic, památkových záležitostí nebo také v oblasti energetické, potravinářské, školní a obchodní inspekce.

Obec Staré Sedliště
V malebném srdci Plzeňského kraje, v okrese Tachov, se rozkládá obec Staré Sedliště. V současné době zde žije cca. 1200 obyvatel. Součástí obce Staré Sedliště jsou také části Labuť, Mchov, Nové Sedliště, Úšava. Obec Staré Sedliště získala v roce 2019 ocenění v soutěži Vesnice roku.
Obec Staré Sedliště
Obec Libčany
Libčany je malebná obec v okrese Hradec Králové, která má bohatou historii a kulturu. Nejstarší historický záznam o Libčanech pochází z roku 1073. Obec se skládá ze dvou částí – Libčany a Želí – a má 891 obyvatel. V Libčanech se narodili nebo působili významní umělci, spisovatelé a vlastenci, jako například Vojtěch Sedláček, Matěj Kopecký, ...
Obec Libčany
Obec Kyjov - malebná obec v kraji Vysočina
Obec Kyjov leží v jižní části okresu Žďár nad Sázavou, v kraji Vysočina. Nachází se na hřebeni Arnoleckých hor pod vrcholem Kyjov, který se tyčí do výšky 702 m n. m. Návsi dominuje malá kaplička, postavená starousedlíky v roce 1874 ke cti Panny Marie růžencové.V současné době má Obec Kyjov 47 stálých obyvatel.
Obec Kyjov - malebná obec v kraji Vysočina
Česká školní inspekce. Hodnotí: -výsledky vzdělávání a jeho průběh vzhledem k platným učebním plánům a osnovám -efektivnost využívání finančních prostředků přidělených ze SR** -vykonává státní kontrolu dodržování obecně závazných předpisů.

Školní inspekce pro Plzeň. Poradenství o školách.

Popis činnosti: -v předškolních zařízeních, ve školách, školských zařízeních hodnotí výsledky vzdělávání a jeho průběh vzhledem k platným učebním plánům a učebním osnovám, personální a materiálně technické podmínky vzdělávací činnosti, efektivnost využívání finančních prostředků přidělených ze státního rozpočtu -předkládá příslušnému orgánu ...

Vykonávání veřejnosprávní kontroly v předškolních a školských zařízeních, ve střediscích a pracovištích praktického vyučování.

Pobočka. Česká školní inspekce, krajský inspektorát Ostrava.

Školní inspekce. Školní inspektorát č.2 pro okresy Benešov,Beroun,Kladno,Praha-západ, Příbram,Rakovník. Oblastní pracovišťě střední Čechy: -Praha-východ,Fráni Šrámka 37, 15021 Praha 5 tel.251023239 vrchní šk.inspektor tel.251023234 sekretariát -okresy Benešov,Beroun,Kladno,Praha-západ, ...