Funkce městských a obecních úřadů jsou nenahraditelné. Starají o pořádek celé obce, a to prostřednictvím úředníků, policie, hasičů, spolků a dalších složek úřadu. Nejdůležitější informace vztahující se k dané obci najdete právě na příslušném úřadě.

Obec Mirkovice - Jihočeský kraj
Obec Mirkovice najdeme v Jihočeském kraji nedaleko okresního města Český Krumlov. Mirkovice mají bohatou historii sahající až do 2.poloviny 13. století. V současné době se v obci nachází knihovna, sportovní hřiště, pohostinství či prodejna smíšeného zboží. V průběhu roku zde probíhají různé kulturní a sportovní akce.
Obec Mirkovice - Jihočeský kraj
Obec Bořetice
Bořetice jsou významnou vinařskou obcí s více než 168 hektary vinic. Pyšní se několika historickými památkami, včetně kostela svaté Anny a kapliček, které dotvářejí její jedinečný charakter. Bořetice jsou také známé svou bohatou kulturní a společenskou činností. Na území obce se nachází více než 260 vinných sklípků, které jsou otevřené pro ...
Obec Bořetice
Obec Černožice leží 15 km severně od Hradce Králové. Osídlena byla již v mladší době kamenné. Poprvé se připomíná písemně v análech opatovického kláštera v roce 1197. Jméno Černožic přijal do názvu starý rod Malešických. Od nich obec odvozuje i svůj znak. Znak tvoří stříbrný štít se třemi modrými vlnitými břevny ve ...

Obecní úřad. Obec leží 10 km severovýchodně od Hradce Králové. Od pradávna byla dědičnou královskou obcí a prvé historické záznamy z 13. století ukazují, že již tehdy se jednalo o významnou, rozlehlou obec s vlastním kostelíkem. V obci se kloubí řemesla a zemědělství, nachází se na těžké, ale úrodné půdě a za zmínku stojí vznik černilovského ...

Obecní úřad. První písemná zpráva pochází z roku 1365. Obec se nachází v nadmořské výšce 283 metrů. Na území žije 309 obyvatel.

Obecní úřad. První písemná zpráva pochází z roku 1329. Obec se nachází v nadmořské výšce 260 metrů. Na území žije 174 obyvatel.

Obecní úřad. První písemná zpráva pochází z roku 1238. Obec se nachází v nadmořské výšce 358 metrů. Na území žije 1345 obyvatel. V obci stojí římsko-katolický kostel sv. Jakuba, založený koncem 16. století. Nedaleko obce lze zhlédnout kamennou přehradu Tešnov

Obecní úřad. První písemná zpráva pochází z roku 1406. Obec se nachází v nadmořské výšce 453 metrů. Na území žije 380 obyvatel.

Obecní úřad. První písemná zpráva pochází z roku 1219. Obec se nachází v nadmořské výšce 262 metrů. Na území žije 215 obyvatel. K památkám obce patří socha sv. Trojice z roku 1874 stojící na návsi a socha sv. Václava z roku 1762, obnovena 1858.

Obecní úřad. První písemná zpráva pochází z roku 1256. Obec se nachází v nadmořské výšce 405 metrů. Na území žije 345 obyvatel. V obci je hraniční přechod na turistické stezce, přes který prochází mezinárodní cyklotrasa spojující Broumovské stěny a Stolové hory.

Obecní úřad. První písemná zpráva pochází z roku 1545. Obec se nachází v nadmořské výšce 612 metrů. Na území žije 177 obyvatel.

Obecní úřad. První písemná zpráva pochází z roku 1267. Obec se nachází v nadmořské výšce 479 metrů. Na území žije 99 obyvatel.

Obecní úřad. Obec se svou částí Homyle leží po obou březích řeky Bystřice, na křižovatce cest z Hradce Králové přes Libčany do Nového Bydžova a z Hořic v Podkrkonoší do Přelouče. Od roku 1975 k obci správně patří obce Trnava, Zvíkov a Budín. První písemné zprávy o Boharyni pocházejí z roku 1355, ostatní části jsou připomínány o něco ...