Státní správa a samospráva může vyřešit vaše problémy a otázky v oblasti bezpečnosti, životního prostředí, financí, statistik, výstavby a správy silnic, památkových záležitostí nebo také v oblasti energetické, potravinářské, školní a obchodní inspekce.

Ministerstvo životního prostředí
Ministerstvo životního prostředí se sídlem v Praze je ústředním orgánem státní správy pro ochranu a zlepšování životního prostředí v České republice. Mezi jeho hlavní oblasti působnosti patří ochrana vod, ovzduší, přírody, krajiny a odpadové hospodářství. Ministerstvo také podporuje udržitelný rozvoj, cirkulární ekonomiku a boj proti klimatickým ...
Ministerstvo životního prostředí
Obec Kyjov - malebná obec v kraji Vysočina
Obec Kyjov leží v jižní části okresu Žďár nad Sázavou, v kraji Vysočina. Nachází se na hřebeni Arnoleckých hor pod vrcholem Kyjov, který se tyčí do výšky 702 m n. m. Návsi dominuje malá kaplička, postavená starousedlíky v roce 1874 ke cti Panny Marie růžencové.V současné době má Obec Kyjov 47 stálých obyvatel.
Obec Kyjov - malebná obec v kraji Vysočina
Obec Staré Sedliště
V malebném srdci Plzeňského kraje, v okrese Tachov, se rozkládá obec Staré Sedliště. V současné době zde žije cca. 1200 obyvatel. Součástí obce Staré Sedliště jsou také části Labuť, Mchov, Nové Sedliště, Úšava. Obec Staré Sedliště získala v roce 2019 ocenění v soutěži Vesnice roku.
Obec Staré Sedliště
Počet obyvatel 111. Obec je jedna z nestarších v okolí. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1365. V okolí turistické příležitosti. Kultura a služby: -veřejná knihovna -sbor dobrovolných hasičů -hřiště -kostel sv. Bartoloměje.

Počet obyvatel 224. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1317. Sbor dobrovolných hasičů. Včelaři, myslivci, červený kříž. Veřejná knihovna. Mateřská a základní škola. Hřiště, tělocvična.

Počet obyvatel 168. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1353. Vodní mlýn. Kulturaní a sportovní zařízení. Sbor dobrovolných hasičů.

Počet obvatel 409. První zmínka o obci pochází z roku 1268. Kultura a služby: -sbor dobrovolných hasičů -veřejná knihovna -mateřská a základní škola -hřiště, tělocvična.

Počet obyvatel 323. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1600. Kultura a služby: -sbor dobrovolných hasičů -veřejná knihovna -základní škola -hřiště.

Počet obyvatel 424. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1365. Služby: -pošta -sbor dobrovolných hasičů -veřejná knihovna -mateřská škola. Kultura: -myslivci -sbor dobrovolných hasičů -TJ Sokol -cyklistická stezka -pálenice -zámek -arboretum -koupaliště, hřiště.

Počet obyvate 644. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1362. Kultura a služby: -dechová hudba Benešovská °12 -knihovna -matrika -hřiště, tělocvična -sbor dobrovolných hasičů -mateřská a základní škola -zdravotnická péče.

Počet obyvatel 245. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1392. Kultura a služby: -veřejná knihovan -sbor dobrovolných hasičů -hřiště.

Městský úřad. Počet obyvatel 4815. Historie Adamova je od prvopočátku spojena se železářskou výrobou, jejíž kořeny zde sahají až do roku 1360. Památky: -novogotický kostel sv. Barbory -zámek, zříceniny - Nový hrad a Starý hrad, Ronov -jeskyně Býčí skála -kamenná Alexandrova rozhledna. Kultura a služby: -knihovna, muzeum, ...

Městská policie. Zabezpečení místních záležitosti veřejného pořádku.

Okresní státní zastupitelství. Prokuratura.