Obchodní akademie, odborná učiliště, průmyslové, odborné a umělecké školy nebo gymnázia. V České republice najdete státní i soukromé instituty vzdělání nabízející vysoký standard výuky, nadstandardní technické vybavení a také kvalitní pedagogické činnosti.

Střední škola: -management obchodu -veřejnosprávní činnost.

Restaurace. Zajištění: - rodinné oslavy - svatby - bankety.

Sportovní gymnázium, střední škola. Domov mládeže - tel.: 597 582 157; 775 559 654. Školní jídelna - tel.: 596 752 255; 775 559 655.

Státní všeobecné a jazykové čtyřleté, šestileté a osmileté gymnázium. Škola je zaměřena zvýšenou dotací hodin na jazyky (AJ, NJ, ŠJ, FJ, RJ, IJ, LJ) a informační technologie. Škola má velice kvalitní sportovní zázemí.

PB - Vyšší odborná škola a Střední škola managementu, s.r.o. je soukromou školou, zařazenou do sítě škol MŠMT ČR a žáci mají veškeré výhody jako studující na státních školách. - výuka - organizace a metody studia ve všech oborech se blíží svým charakterem vysokoškolskému studiu.

Škola: -čtyřleté a osmileté gymnázium.

Státní všeobecné čtyřleté gymnázium.

Státní Gymnázium: -čtyřleté studium, zaměření všeobecné -čtyřleté studium, zaměření na matematiku -osmileté studium, zaměření všeobecné -osmileté studium, zaměření na matematiku.

Soukromá škola. Obchodní akademie a střední škola veterinární prevence: -obory veterinární prevence studium je čtyřleté -pětileté studium oboru obchodní akademie je dálkové.

Speciální mateřská škola (školka). Možnost celotýdenního ubytování dítěte (internát). Surdopedické třídy: - pro děti se sluchovým postižením Logopedické třídy.

Soukromá střední odborná škola s maturitou -nabízející obory vzdělání-obchodní akademie a veřejnosprávní činnost -nabídka kurzů pro veřejnost, podniky.

Gymnázium: -škola -školní jídelna, tel.549413375 e-mail.jidelna@gym-tisnov.cz.

Střední odborné učiliště. Střední škola.

Učiliště, výchovný ústav. Olešnice, V Domkách 430 tel.:516463418. Olešnice, Cihelna 339 tel.:516463123.

Karlínské státní gymnázium, škola.