Vzdělání na českých základních školách zajišťuje získání základních znalostí a vědomostí nezletilých v rámci všech oborů. Povinná docházka začíná ve věku šesti let a trvá po dobu devíti let. Základní vzdělání je odstupňované na první a druhý stupeň.

Soukromá základní umělecká škola Blansko, spol. s r.o.
Naše soukromá základní umělecká škola poskytuje svým studentům ucelené a komplexní múzické vzdělání. Žáci se mohou věnovat tanečnímu, výtvarnému, hudebnímu a literárně-dramatickému směru. Konkrétně jim naše škola může nabídnout výuku současného a klasického tance, sólového a komorního zpěvu, kresby či hry na kytaru, housle a další nástroje.
Soukromá základní umělecká škola Blansko, spol. s r.o.
Základní škola, Hradec Králové - Pouchov, K Sokolovně 452
Základní škola, Hradec Králové - Pouchov nabízí komplexní základní vzdělání od 1. po 9. třídu. Škola se nachází v klidném a příjemném prostředí okrajové části města Hradec Králové. Má bezbariérový přístup a schodišťovou plošinu pro přepravu imobilních žáků. Naleznete nás na adrese K Sokolovně 452/13, Hradec Králové - Pouchov.
Základní škola, Hradec Králové - Pouchov, K Sokolovně 452
Zvláštní škola. Škola poskytuje základní vzdělání v 1.-9.ročníku žákům se speciálními vzdělávacími potřebami. Vzdělávací program je zaměřen na vzdělávání dětí se zdravotním postižením, především s lehkým mentálním postižením.

Základní škola pro 1. až 9. ročník s jídelnou a družinou. Škola nabízí dětem vyžití se v zájmových útvarech.

Základní škola. Družina: Tel.: 315 696 208

Základní škola a mateřská škola Čistá Školní jídelna: tel.: 326 303 235

Základní a Mateřská škola Školní jídelna tel. 326 396 280 Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Dolní Bousov Zahradní 534 tel.: 326 396 480

Církevní základní škola -škola rodinného typu pro 135 žáků s maximálně 15 žáky ve třídě -rozšířená výuka anglického jazyka, výtvarné a dramatické výchovy.

Základní škola: - praktická - pomocné (speciální) třídy. Mateřská škola. Základní vzdělávání žáků s mentálním postižením.