Vzdělání na českých základních školách zajišťuje získání základních znalostí a vědomostí nezletilých v rámci všech oborů. Povinná docházka začíná ve věku šesti let a trvá po dobu devíti let. Základní vzdělání je odstupňované na první a druhý stupeň.

Základní škola, Hradec Králové - Pouchov, K Sokolovně 452
Základní škola, Hradec Králové - Pouchov nabízí komplexní základní vzdělání od 1. po 9. třídu. Škola se nachází v klidném a příjemném prostředí okrajové části města Hradec Králové. Má bezbariérový přístup a schodišťovou plošinu pro přepravu imobilních žáků. Naleznete nás na adrese K Sokolovně 452/13, Hradec Králové - Pouchov.
Základní škola, Hradec Králové - Pouchov, K Sokolovně 452
Základní škola a praktická škola Brno, Vídeňská, příspěvková organizace
Naše škola sdružuje činnost základní a střední školy. Zajišťujeme základní vzdělávání žákům se speciálními vzdělávacími potřebami a naše praktická dvouletá škola je určena žákům se speciálními vzdělávacím potřebami a ukončenou povinnou školní docházkou. Máme dlouholetou tradici kvalitního vyučování s individuálním přístupem.
Základní škola a praktická škola Brno, Vídeňská, příspěvková organizace
Soukromá základní umělecká škola Blansko, spol. s r.o.
Naše soukromá základní umělecká škola poskytuje svým studentům ucelené a komplexní múzické vzdělání. Žáci se mohou věnovat tanečnímu, výtvarnému, hudebnímu a literárně-dramatickému směru. Konkrétně jim naše škola může nabídnout výuku současného a klasického tance, sólového a komorního zpěvu, kresby či hry na kytaru, housle a další nástroje.
Soukromá základní umělecká škola Blansko, spol. s r.o.
Základní škola. Telefon ekonomka: 469633885 Telefon 1.st: 469671217 Telefon ŠJ: 469671115 Telefon ŠD: 774281212.

Mezinárodní kampus pro děti: - celodenní anglický program - výuka v angličtině - individuální přístup - maximální počet dětí ve třídě 15 - děti ze všech zemí.

Základní umělecká škola. Hudební obor, taneční obor, literárně-dramatický obor.

Soukromá základní umělecká škola - ZUŠ. Služby: - hudební nauka - výuka zpěvu - výuka na hudební nástroje pro děti předškolního věku: - dechové nástroje: flétna, klarinet, saxofon, trubka - strunné nástroje - housle, kytara, akordeon - cimbál - klávesové nástroje - klavír, elektrické klávesy, varhany - bicí.

Druhá soukromá ZUŠ zajišťuje výuku hudebního oboru (hra na klávesové nástroje - klavír, elektrické klávesy, strunné nástroje - kytara, housle, dechové nástroje - zobcová a příčná flétna, klarinet, saxofon, trubka, baskřídlovka, pozoun, tuba, zpěvu, hře na dudy...)

Základní umělecká škola (ZUŠ). Zaměření: - hudební obor, hudební výchova, hudba, výuka hudby (zpěv a hra na: klavír, varhany, elektronické klávesové nástroje, kytaru, housle, violu, příčnou a zobcovou flétnu, klarinet, saxofon a trubku) - výtvarný obor, výtvarná výchova.

Umění nás provází po celý život. Hlavním úkolem základní umělecké školy je především vychovávat budoucí amatérské hudebníky. ZUŠ je však zároveň jediným zařízením soustavně připravujícím vybrané studenty pro další studium na konzervatořích a vysokých školách s uměleckým zaměřením. Dalšími obory jsou taneční, výtvarné a dramatické. Základem studia ...

Základní škola provozuje základní vzdělávání dětí na 1. a 2. stupni ZŠ. Provozuje dále školní jídelnu a školní družinu.

Logopedická základní škola se zaměřením na vzdělávání žáků s vadami řeči a se specifickými poruchami učení

Základní škola. Mateřská škola. Družina do 11.hod.

Mateřská škola je součástí Základní školy s jedním smíšeným oddělením.