Pro úspěšný začátek pěstování plodin je nezbytné zakoupit osiva a semena požadovaných rostlin. Zakoupit si můžete osiva kukuřice, obilnin, cukrové řepy nebo třeba slunečnice. Kromě osiv je potřeba pořídit i hnojiva a chemické přípravky na výživu a ochranu.

Zemědělské družstvo Kokory - rostlinná výroba
Na severozápadě okresu Přerov leží zemědělské družstvo Kokory, které se již desetiletí věnuje kvalitní rostlinné výrobě. Na svých polích pěstuje ozimou pšenici, jarní ječmen, ozimou řepku, mák a kukuřici na zrno i siláž. Kromě toho družstvo Kokory pěstuje jednoleté a víceleté pícniny a hospodaří na trvalých lukách.
Zemědělské družstvo Kokory - rostlinná výroba
FARMA VENDOLSKÝ s.r.o. - rostlinná výroba
Farma Vendolský se zaměřuje na rostlinnou výrobu. Hospodaříme na ploše cca 1300 ha. Z toho je cca 1000 ha vlastních pozemků a 30 ha pronajatých. Věnujeme se konvenční i ekologické výrobě. Pěstujeme pšenici, ječmen, řepku, cukrovou řepu, konzumní brambory, hrách, jablka, hrušky, třešně a také švestky. Sídlíme v obci Bohušov, okres Bruntál.
FARMA VENDOLSKÝ s.r.o. - rostlinná výroba
Farma Kostelec. Prodej: -brambory, zelí, cibule, máku.

Rostlinná výroba. Odběry čerstvých trhaných meruněk. Samosběr.

Pěstování, prodej: - jabloně - jahody - meruňky - broskve - švestky.

SIMI fruit garden s.r.o. se zaměřuje na pěstování BIO ovoce.

Šlechtění ovocných dřevin a podnoží.

Zahradnictví. Pěstování, maloobchod, prodej: -zelenina.

Hoštická a.s. je producent zemědělských plodin a výrobce strojů.

Emerich Kratochvil se zaměřuje na pěstování a prodej česneku a česnekových copů.

Zahradnictví. Maloobchod, prodej: -zeleninové přísady -balkonové a okrasné rostliny, sazenice -nádoby, truhlíky, substráty -roubované rostliny -produkce a prodej zeleniny

Jiří Šebetovský se zaměřuje na zemědělskou činnost a pěstování bio potravin.

Výroba a prodej substrátu hlívy ústřičné, jak pro malopěstitele v domácnostech a restauracích, tak pro velkopěstitele plodnic hlívy ústřičné. Nabízí také sadbu, ze které si můžete sami vypěstovat hlívu ústřičnou.

Činnost: - ovocná školka E-shop: - ovocné stromy, stromky - rybíz, angrešt, maliny - ostružiny, jahody - brusinky.

2050farm s.r.o. se zaměřuje na pěstování zeleniny metodami šetrnými k životnímu prostředí a lidskému zdraví.

Rodinný statek Farma Stehlík v obci Chodouň se zaměřuje na chov dojnic a pěstování obilnin a výrobu mléčných produktů. Čerstvě nadojené mléko bez konzervantů, voňavé máslo, tvaroh plný bílkovin. To vše a mnohem více můžete zakoupit přímo u nás na farmě. Horkou novinkou u nás na farmě je domácí kváskový chléb. Na farmě se nachází i ...

Výroba, servis a instalace bazénů zapuštěných a nadzemních. Výroba zastřešení a prodej příslušenství pro bazény.

ZP Hospříz, a.s. je transformací z původního družstva a zaměřuje se na rostlinou a živočišnou výrobu.

Velkoobchod, prodej, zastoupení: -vlasová kosmetika Brelil professional -trvalá, rovnání, barvení vlasů -péče - sport, padání vlasů, bio, lupy, šampóny, masky. Zemědělské komodity: - rostlinné produkty: - obiloviny - pšenice, ječmen, kukuřice, oves, tritikále - olejná semena - řepka, slunečnice, lněné semeno, hořčice, sojové ...

Výroba: -obiloviny, olejoviny-řepka, hořčice -mák. Vlnění: -plech. Autodoprava: -AVIA 20 -autojeřáb AD080. Dřevovýroba: -zhotovení krovu -ostatní stolařské práce. Pila: -pořez, dřevo. Prodej: -řezivo.

Export, import, obchodní činnost: - slad, ječmen, pohanka, pšenice a další zemědělské produkty.

Výkup, prodej: -základní druhy obiloviny, luštěniny, olejniny. Služby: -sušení, čištění -skladování -ošetření inhibitory plísní -vážení na úředně ověřené váze -nakládka a vykládka vagónů ve spolupráci se SZIF nákup a skladování pšenice a ječmene.

Společnost BIO ESIEINTE s.r.o. se zaměřuje na prodej řepky, vyrábí potravinářské a technické oleje, distribuuje pelety a provádí logistické služby.

Zemědělská výroba: - rostlinná a živočišná.

Společnost Houby zle s.r.o. provozuje e-shop s prodejem hub. Naše farma pěstuje a zpracovává medicinální houby. Dbáme na nejvyšší kvalitu. Produkty jsou z čerstvých hub.