Pro úspěšný začátek pěstování plodin je nezbytné zakoupit osiva a semena požadovaných rostlin. Zakoupit si můžete osiva kukuřice, obilnin, cukrové řepy nebo třeba slunečnice. Kromě osiv je potřeba pořídit i hnojiva a chemické přípravky na výživu a ochranu.

FARMA VENDOLSKÝ s.r.o. - rostlinná výroba
Farma Vendolský se zaměřuje na rostlinnou výrobu. Hospodaříme na ploše cca 1300 ha. Z toho je cca 1000 ha vlastních pozemků a 30 ha pronajatých. Věnujeme se konvenční i ekologické výrobě. Pěstujeme pšenici, ječmen, řepku, cukrovou řepu, konzumní brambory, hrách, jablka, hrušky, třešně a také švestky. Sídlíme v obci Bohušov, okres Bruntál.
FARMA VENDOLSKÝ s.r.o. - rostlinná výroba
Zemědělské družstvo Kokory - rostlinná výroba
Na severozápadě okresu Přerov leží zemědělské družstvo Kokory, které se již desetiletí věnuje kvalitní rostlinné výrobě. Na svých polích pěstuje ozimou pšenici, jarní ječmen, ozimou řepku, mák a kukuřici na zrno i siláž. Kromě toho družstvo Kokory pěstuje jednoleté a víceleté pícniny a hospodaří na trvalých lukách.
Zemědělské družstvo Kokory - rostlinná výroba
Služby: - posklizňové zpracování rostlinných semen (sušení, čištění) - zpracování a prodej rostlinných produktů - balení komodit do různých typů obalů - míchání drobných semen a travních směsí - peletkování (likvidace) rostlinných zbytků E-shop: - semena pro potravinové využití - mák - hořčice - kmín - lněné semínko - travní směsi

Zemědělské družstvo: - rostlinná výroba - živočišná výroba (chov skotu, prasat) - bioplynová stanice.

Pěstování, prodej: - konzumní brambory - cibule. Chov, prodej: - masný skot, hovězí dobytek.

Zelárna, výroba, pěstování: - kysané zelí, Vysocké zelí - zelí - brambory, mrkev, česnek, cibule - červená řepa.

Zemědělské družstvo: - rostlinná výroba (pšenice, ječmen, kukuřice, řepka...) - živočišná výroba, odchov telat a selat.

Zemědělské družstvo: - rostlinná výroba - pětování pšenice, ječmen, řepka, mák, hořčice, slunečnice, cukrovka, vojtěška - zemědělské práce - ovocné sady - jablka

Rostlinná výroba Živočišná výroba Chov: - zemědělská zvířata

Pronájem nemovitostí. Výroba, export: -ovocné koncentráty -křenové pasty -křen -všechny druhy hořčice. Velkoobchod, export-import: -ovoce pro konzervárenství.

První Víteňská s.r.o. je zemědělská společnost zaměřená na rostlinnou a živočišnou výrobu. Sídlíme v obci Strážov okres Klatovy. Zemědělská společnost: - rostlinná a živočišná výroba - smíšené hospodářství - chov skotu, krávy - pěstování obilí.

Sady a školky : - ovocnářství, ovoce - jablka, hrušky, třešně, višně, broskve - víno, vinice, hrozny - degustace vína - rekultivace, krajinotvorba - agroturistika - chov koní - rybářství.

Zemědělská činnost - živočišná a rostlinná výroba - bioplynová stanice.

Rostlinná výroba - pěstování pšenice, ječmen, oves, řepka, brambory. Živočišná výroba - chov skotu. Jídelna - stravování pro veřejnost.

Rostlinná výroba - pěstuje převážně pšenici ozimou, ječmen, řepku ozimou a pícniny. Živočišná výroba - chov mléčného a masného skotu. Výroba elektrické energie - bioplynová stanice.

Zemědělská společnost - rostlinná a živočišná výroba.

Farma - pěstování a prodej zeleniny - pěstování brambor, cibule, česneku, okurek, rajčat, paprik, kapusty, květáku a další zeleniny.

Rostlinná výroba, pěstování: - obiloviny - řepka olejná - kukuřice

Zahradnictví, pěstování, prodej: - květiny - okrasné trávy - ovocné dřeviny - keře - sezonní zelenina.

Výroba, prodej: - rostlinné a živočišné krmiva - krmiva pro drobné chovatele - masných směsí. Živočišná výroba: - chov skotu masného typu. Rostlinná výroba: - obilí - seno. Pronájem nebytových a výrobních prostor: - Janová, Hovězí.

Služby: - odborný servis pro pěstitele a cukrovary - výzkum, pokusy - poradenství - rostlinná výroba

Výroba: -rostlinné, živočišné produkty.

Zemědělská výroba - rostlinná a živočišná výroba - chov skotu, výkrm prasat, brojlerů a krůt.