Pro úspěšný začátek pěstování plodin je nezbytné zakoupit osiva a semena požadovaných rostlin. Zakoupit si můžete osiva kukuřice, obilnin, cukrové řepy nebo třeba slunečnice. Kromě osiv je potřeba pořídit i hnojiva a chemické přípravky na výživu a ochranu.

Zemědělské družstvo Kokory - rostlinná výroba
Na severozápadě okresu Přerov leží zemědělské družstvo Kokory, které se již desetiletí věnuje kvalitní rostlinné výrobě. Na svých polích pěstuje ozimou pšenici, jarní ječmen, ozimou řepku, mák a kukuřici na zrno i siláž. Kromě toho družstvo Kokory pěstuje jednoleté a víceleté pícniny a hospodaří na trvalých lukách.
Zemědělské družstvo Kokory - rostlinná výroba
FARMA VENDOLSKÝ s.r.o. - rostlinná výroba
Farma Vendolský se zaměřuje na rostlinnou výrobu. Hospodaříme na ploše cca 1300 ha. Z toho je cca 1000 ha vlastních pozemků a 30 ha pronajatých. Věnujeme se konvenční i ekologické výrobě. Pěstujeme pšenici, ječmen, řepku, cukrovou řepu, konzumní brambory, hrách, jablka, hrušky, třešně a také švestky. Sídlíme v obci Bohušov, okres Bruntál.
FARMA VENDOLSKÝ s.r.o. - rostlinná výroba
Výroba: -obiloviny -olejniny -mák

Zemědělská výroba: - rostlinná: - pšenice, ječmen - cukrová řepa - živočišná

Výroba osiv ozimých a jarních obilovin, řepek, luskovin i jetelovin.

Zemědělská výroba - pěstování obilnin, pšenice, oves, ječmen, kukuřice a pícnin - chov ovcí, koz - výkrm a chov hovězího dobytka - přepravu hospodářských zvířat (vnitrostátní i mezinárodní) - lisování balíků, sečení, obracení a nahrabování sena.

Vinařství. Výroba: - víno Pěstování: - ovoce - jablka

Zemědělská činnost. Rostlinná a živočišná výroba

Sběr, výkup: - ovoce - jeřabiny červené i černé, jeřáb břek a oskeruše, mišpule či šípky.

Ekologická farma Letní Stráň - chov koní, skotu, ovcí - rostliná výroba.

Velkoobchod, maloobchod, prodej: - krmné směsi. Nákup, sušení, čištění, skladování, prodej: - rostlinné komodity: - pšenice, ječmen, řepka, kukuřice, slunečnice, oves, žito - mák, hořčice, hrách. Skladová kapacita ve výši 521 tis. tun. Prodej: - hnojiva - osiva - agrochemikálie - pohonné hmoty - hospodářské ...

Nákup a prodej zemědělských komodit - obilniny, olejniny, kukuřice Distribuce - nákup a prodej - krmiva, krmné doplňky a krmné aditiva Kompletní sanitační a desinfekční program pro chovy skotu, prasat a drůbeže - poradenská činnost v oblasti chovu skotu, prasat a drůbeže - poradenská činnost a prodej potřeb - prodej a ...

Biofarma. Chov: -skot -koně -prasata -ovce -kozy -drůbež Pěstování: -obiloviny -brambory -ovoce -byliny

Ekologická farma s chovem koní. Prodej: -seno -obilí

Rostlinná a živočišná výroba - zemědělská. Mechanizační zemní práce. Obchodní činnost. Autodoprava, doprava.

Ovocné sady. Pěstování: - jablka - jahody

Zemědělská výroba: - rostlinná: - obilí, kukuřice, řepka. - cibule. - živočišná: - krávy.

Zemědělství: - rostlinná a živičišná výroba - pronájem (půjčovna) průmyslového zboží. Česká jezdecká federace.

Pěstování: - žampiony Zámečnictví, výroba: - tenisové a volejbalové sloupky

Živočišná výroba: - chov hospodářského zvířectva Prodej: vejce, slepice, kuřice (2x ročně), dobytek, ryby, prodej masa, hovězí maso v 1/4, vepřové maso v 1/2, jatečná prasata, kachny (1xročně), bažanti stáří 8-10 měs. (1xročně). Rostlinná výroba: - pěstování polních plodin a jejich prodej: pšenice ječmen oves ...

Velkosklad cibule. Velkoobchod: - prodej obalového materiálu P&M Nepomuk - prodej propan butanu - prodej uhlí. Zemědělská výroba: - prodej: - prasata - obiloviny - hořčice.

Maloobchod, prodej: - zemědělské komodity - hnojiva - pesticidy - osiva - hutní materiál - chovatelské potřeby.

Zemědělská výroba: - rostlinná - živočišná.