Pro úspěšný začátek pěstování plodin je nezbytné zakoupit osiva a semena požadovaných rostlin. Zakoupit si můžete osiva kukuřice, obilnin, cukrové řepy nebo třeba slunečnice. Kromě osiv je potřeba pořídit i hnojiva a chemické přípravky na výživu a ochranu.

Zemědělské družstvo Kokory - rostlinná výroba
Na severozápadě okresu Přerov leží zemědělské družstvo Kokory, které se již desetiletí věnuje kvalitní rostlinné výrobě. Na svých polích pěstuje ozimou pšenici, jarní ječmen, ozimou řepku, mák a kukuřici na zrno i siláž. Kromě toho družstvo Kokory pěstuje jednoleté a víceleté pícniny a hospodaří na trvalých lukách.
Zemědělské družstvo Kokory - rostlinná výroba
FARMA VENDOLSKÝ s.r.o. - rostlinná výroba
Farma Vendolský se zaměřuje na rostlinnou výrobu. Hospodaříme na ploše cca 1300 ha. Z toho je cca 1000 ha vlastních pozemků a 30 ha pronajatých. Věnujeme se konvenční i ekologické výrobě. Pěstujeme pšenici, ječmen, řepku, cukrovou řepu, konzumní brambory, hrách, jablka, hrušky, třešně a také švestky. Sídlíme v obci Bohušov, okres Bruntál.
FARMA VENDOLSKÝ s.r.o. - rostlinná výroba
Zemědělské družstvo. -rostlinná výroba. -živočišná výroba.

Pěstování bio ovoce, bio zelenina.

Služby: -zemědělství -rostlinná výroba -živočišná výroba.

Pěstování, zpracování, prodej: -polní a rychlená skleníková zelenina -kořenová a plodová. Opravy nákladních vozidel.

Maloobchod, prodej: -potraviny -drogerie -smíšené zboží.

Maloochod, prodej: - potraviny - drogerie - ovoce, zelenina.

Zemědělská společnost. Rostlinná výroba. Živočišná výroba. Vlastní jatka. Masná výroba.

Pneuservis. Prodej, montáž pneumatik: - přezouvání, vyvažování - pro nákladní, osobní automobily - traktory, dodávky, speciální, zemědělské stroje - protektory - protektorace - opravy průrazů. Prodej a výměna olejů. Čerpací stanice. Prodej. - PHM, Natural, special, nafta, oleje. Zemědělská výroba. Živočišná výroba: - ...

Zemědělství-rostlinná a živočišná výroba Rostlinná výroba: -pěstování obilovin, řepky, brambor -brambory sadbové, průmyslové, konzumní a velmi rané odrůdy Živočišná výroba: -chov skotu -dojnice s mléčnou produkcí, telata, jalovice, býci -chov prasat -plemenný chov prasat se statutem nukleového chovu - plemeno české bílé ...

Rostlinná a živočišná výroba, pekarenská a masná výroba, maloobchod. Pekárny, pekařské výrobky. Zemědělství, zemědělská výroba. Zpracování masa a masných výrobků.

Zemědělství. Zemědělská výroba: -živočišná -zemědělská.

Služby spojené s pěstováním a zhodnocováním sladovnického ječmene.

Zemědělství: -rostlinná výroba -živočišná výroba. Maloobchod, prodej: -sádrokartonové konstrukce -izolace.

Zahradnictví. Návrh, projekce, realizace, výsadba, údržba: - veřejná, soukromá zeleň - zahrady -okrasné a ovocné dřeviny - živé ploty - trávníky, louky, pastviny. Pěstování, prodej: - květiny (balkonové, záhonové) - zelenina - okrasné dřeviny.

Nákup a prodej zemědělských výrobků. Výroba a prodej krmných směsí. Asanační práce.

Výroba: -rostlinná -živočišná. Ekologická likvidace vozidel.

Zemědělská společnost: - rostlinná a živočišná výroba

Rostlinná a živočišná výroba. Ubytování v soukromí.

Průmyslová výroba jedlých hub, poradenská činnost.

Zemědělství: - obilí - mák - řepka - cukrovka - vepřové maso - mléko. Oprava: - zemědělské stroje.

Velkopěstírna hub Praha Nákup, prodej: - žampiony - hlíva ústřičná - šii-také - lesní houby - čerstvé houby - sušené houby - sterilované houby - pěstované houby - volně rostoucí houby - nakládané houby