Pro úspěšný začátek pěstování plodin je nezbytné zakoupit osiva a semena požadovaných rostlin. Zakoupit si můžete osiva kukuřice, obilnin, cukrové řepy nebo třeba slunečnice. Kromě osiv je potřeba pořídit i hnojiva a chemické přípravky na výživu a ochranu.

Zemědělské družstvo Kokory - rostlinná výroba
Na severozápadě okresu Přerov leží zemědělské družstvo Kokory, které se již desetiletí věnuje kvalitní rostlinné výrobě. Na svých polích pěstuje ozimou pšenici, jarní ječmen, ozimou řepku, mák a kukuřici na zrno i siláž. Kromě toho družstvo Kokory pěstuje jednoleté a víceleté pícniny a hospodaří na trvalých lukách.
Zemědělské družstvo Kokory - rostlinná výroba
FARMA VENDOLSKÝ s.r.o. - rostlinná výroba
Farma Vendolský se zaměřuje na rostlinnou výrobu. Hospodaříme na ploše cca 1300 ha. Z toho je cca 1000 ha vlastních pozemků a 30 ha pronajatých. Věnujeme se konvenční i ekologické výrobě. Pěstujeme pšenici, ječmen, řepku, cukrovou řepu, konzumní brambory, hrách, jablka, hrušky, třešně a také švestky. Sídlíme v obci Bohušov, okres Bruntál.
FARMA VENDOLSKÝ s.r.o. - rostlinná výroba
Zemědělské výroba: -rostlinná -živočišná.

- zemědělské družstvo - rostlinná výroba - živočišná výroba

Společnost se zabývá rostlinnou a živočišnou výrobou. - rostlinná výroba - živočišná výroba - Zemědělská činnost - výroba a opravy zemědělských strojů

Výroba: -zemědělská rostlinná výroba.

Nákup, prodej: - zemědělské plodiny (obiloviny, olejnatá semena ...). Dovoz, distribuce: - krmiva - honojiva - zemědělské chemikálie.

Zemědělská a rostlinná výroba, nákup a prodej zemědělských komodit. Poskytování poradenství v oblasti zemědělství a vedení účetnictví.

Zemědělská výroba: -rostlinná. -živočišná.

Obchodování se zemědělskými komoditami a potravinářskými výrobky.

Soukromá ovocnářská farma: - pěstování ovoce a vinné révy. Moštárna.

Prodej: -masný skot. -obilí -řepka. Přepravní práce T815 AGRO.

Zemědělství: -rostlinná výroba -živočišná výroba. Práce, služby: -sklenářství -malířství -natěračství Poskytování tělovýchovných služeb.

Zemědělská výroba: -chov skotu, prasat -pěstování obilovin a řepky olejné.

Rostlinná a živočišná výroba

Zemědělské družstvo Rostlinná výroba, pěstování: - pšenice ozimá, ječmen jarní, oves, kukuřice na zrno, kukuřice siláž, bob, hrách, řepka, mák, cukrovka, vojtěška, sója. Živočišná výroba, chov: - vepřový dobytek - hovězí dobytek. Mechanizační práce: - mechanizace pro RV - orba a podmítka - setí - postřik plodin - sklizeň ...

- soukromý zemědělec - zemědělská výroba

Plemenářská služba: -šlechtění -inseminace. Rostlinná a živočišná výroba.

Nákup, prodej: - zemědělské produkty. Výroba: - osiva.

Lesnická činnost: - výkup dříví všech sortimentů - zpracování kulatiny na požadovaný sortiment - prodej dříví v přesné kvalitě dle požadavku zákazníka - dopravu dříví až k zákazníkovi - silniční, železniční - prodej stavebního řeziva na zakázku - pěstební činnost - těžba a zpracování dřeva - doprava Lovecká turistika Broková ...

Zemědělství: -rostliná výroba -živočišná výroba.

Výroba - rostlinná - živočišná. Zemědělská činnost.

Zemědělská výroba: -rostlinná -živočišná.