Pro úspěšný začátek pěstování plodin je nezbytné zakoupit osiva a semena požadovaných rostlin. Zakoupit si můžete osiva kukuřice, obilnin, cukrové řepy nebo třeba slunečnice. Kromě osiv je potřeba pořídit i hnojiva a chemické přípravky na výživu a ochranu.

Zemědělské družstvo Kokory - rostlinná výroba
Na severozápadě okresu Přerov leží zemědělské družstvo Kokory, které se již desetiletí věnuje kvalitní rostlinné výrobě. Na svých polích pěstuje ozimou pšenici, jarní ječmen, ozimou řepku, mák a kukuřici na zrno i siláž. Kromě toho družstvo Kokory pěstuje jednoleté a víceleté pícniny a hospodaří na trvalých lukách.
Zemědělské družstvo Kokory - rostlinná výroba
FARMA VENDOLSKÝ s.r.o. - rostlinná výroba
Farma Vendolský se zaměřuje na rostlinnou výrobu. Hospodaříme na ploše cca 1300 ha. Z toho je cca 1000 ha vlastních pozemků a 30 ha pronajatých. Věnujeme se konvenční i ekologické výrobě. Pěstujeme pšenici, ječmen, řepku, cukrovou řepu, konzumní brambory, hrách, jablka, hrušky, třešně a také švestky. Sídlíme v obci Bohušov, okres Bruntál.
FARMA VENDOLSKÝ s.r.o. - rostlinná výroba
Zemědělské družstvo: -rostlinná výroba -živočišná výroba -opravy zemědělských a lesnických strojů.

Zemědělské družstvo. Výroba, prodej: -lupínky.

Zemědělství: -rostlinná výroba -živočišná výroba.

Zemědělská farma. Výroba: -rostlinná -živočišná.

Zemědělství: -rostlinná výroba.

Výroba: -rostlinná -živočišná.

Zemědělská výroba: -rostlinná -živočišná

Výroba: -rostlinná -živočišná.

Odbytové družstvo Bítovka. Výroba produktů rostlinné a živočišné výroby. Prodej pelet.

Zemědělská prvovýroba: -mléko -vepřové maso -komodity rostlinné výroby (pšenice, žito, oves, ječmen, řepka, sil. kukuřice) Textilní výroba: -kuchyňské zástěry -kuchyňské chňapky -látkové pracovní rukavice -polštáře a povlaky -cestovní polštáře pod hlavu

Prodej: -osiva, sadba -hnojiva -přípravky na ochranu rostlin -nářadí -krmiva, krmné směsi -obiloviny -minerální a vitaminózní krmní přísady -chovatelské potřeby -netkané textilie -brambory na uskladnění.

Chov: -jateční skot -prasata. Pěstování: -obiloviny -hrách.

Rostlinná a živočišná výroba. Výroba stavebně truhlářská. Výroba zámků a kování. Silniční nákladní doprava.

Výroba, prodej, export: - pivovarnický slad (loženy, pytlovaný).

Stavební klempířství-střecha Služby, práce, kompletní dodávka: -klempířské práce včetně dodávky střešního materiálu k opláštění staveb, stavba.sendvičové panely, trapézové plechy, výplně otvorů-okna, okenní pásy, lemování kolem světlíků, dveří, dveře a vrat, falcované plechové krytiny, krytina Pozink, Titanzinek, měď. -plechové střešní ...

Zemědělská výroba: - rostlinná - živočišná.

Zemědělská farma. Rostlinná výroba, prodej: - krmné obiloviny (pšenice, ječmen, oves, triticale, kukuřice) - luštěniny - řepka, hořčice, slunečnice. Jízdárna, možnost ustájení koní.