Zemědělské družstvo Smilovy Hory
Drago spol.s r.o.
AGROPODNIK, a.s., Velké Meziříčí

Zemědělské družstvo Smilovy Hory
Drago spol.s r.o.
AGROPODNIK, a.s., Velké Meziříčí

Zemědělství vyžaduje kromě přírodních a umělých hnojících přípravků i vhodnou techniku, tedy traktory, postřikovače, secí stroje, sklízecí techniku, přípravky a další. V rámci lesnictví jsou potřeba lesní sazenice a myslivecká či lesnická technika.

Zemědělské družstvo Smilovy Hory
Zemědělské družstvo Smilovy Hory vzniklo již v roce 1977. Hospodaří na 1154ha zemědělské půdy, z toho 859ha orné půdy a zbývající 295ha tvoří trvalé travní porosty. V rámci živočišné výroby se zaměřujeme na chov červenostrakatého skotu, především na výrobu mléka. V rostlinné výrobě se věnujeme pěstování obilovin, řepky ozimé a krmných plodin.
Zemědělské družstvo Smilovy Hory
Svadbales - služby v lesnictví, těžba, přibližování
Firma Svadbales se zaměřuje na poskytování služeb v oblasti lesnictví. Zabývá se zejména těžbou a přibližováním dřeva, prodejem palivového dřeva a přepravou dřeva. Těžbu dřeva provádějí ručně i strojově. V případě potřeby se obě metody kombinují. Na přání zákazníka provádíme i těžbu specifických sortimentů určených na pořez.
Svadbales - služby v lesnictví, těžba, přibližování
Poskytování služeb pro hospodaření v lesích a pro myslivost Výroba pilařská a impregnace dřeva

Služby: -rizikové kácení -arboristika -frézování pařezů -zakládání a udržba zeleně -služby v lesnictví

Velkoobchod, maloobchod, prodej: -krmiva všeho druhu -krmné maso, rýže, těstoviny. Služby: -dovoz zboží do prodejen.

Služby: -zahradnictví -pěstování zeleniny a květin -slavnostní a smuteční vazby -poradenství -konzultace k zahradnickým kultůrám. Maloobchod, prodej: -sadba -květiny, zelenina -semena -trávy -zahradnické výpěstky -ovocné stromky, růže, okrasné dřeviny, křoviny -zahrádkářské potřeby -nářadí -proutěné zahrádkářské ...

Služby: -chov koní -kurzy jízdy na koni -zajišťování plemenných hřebců -testace mladých koní -odchov hříbat -výcvik mladých koní -nákup a prodej koní.

Služby: -zemědělství -rostlinná výroba -živočišná výroba -chov prasat -chov drůbeže, brojleři -líhně, kuřata. Maloobchod, prodej: -agrochemie, hnojiva.

Služby: -těžba a přibližování dřeva sortimentní metodou (Timberjack, Valmet, John Deere) -doprava strojů po EU. Těžba a přibližování dřeva harvestorovou technologií (Timberjack, Valmet, John Deere, Logbear), těžba dřeva JMP, přibližování dřeva LKT. Přeprava strojů (lesních, zemědělských, stavebních) a mechanizmů po EU, pojištění ...

Lesní školky: -pěstování sazenic lesních dřevin pro obnovu lesa.

Služby: -zemědělství -rostlinná výroba -brambory -živočišná výroba -oprava zemědělských strojů.

Služby: -zahradnictví. Maloobchod, prodej: -květiny, zelenina, okrasné a ovocné dřeviny -balkónové květiny -zahradní nábytek VLADYKA.

Služby: -zemědělské práce -oprava zemědělských strojů -autodoprava.

Maloobchod, prodej: -zahrádkářské potřeby -semena -hnojiva -substráty -nářadí -přípravky na ochranu rostlin -květináče keramické a plastové -ROUNDUP BIAKTIV -nejúčinnější přípravek na hubení plevelů.

Služby: -zemědělství -rostlinná výroba -živočišná výroba.

Služby: -zemědělství -rostlinná výroba -živočišná výroba.

Maloobchod, prodej: -chovatelské potřeby -krmiva pro hospodářská zvířata, psy, kočky -jednoduché potřeby -akvaristika, terazistika, akvária -klece, terária, faunaboxy -prodej drůbeže. Prodej a nákup: -koně. Služby: -poradenská činnost při nákupu koní -jezdectví -trenér, rozhodčí, stavitel parkurů.

Maloobchod, prodej: -osivo a sadba pro pěstitele v rostlinné výrobě. Služby: -autodoprava.

Služby: -zemědělství -rostlinná výroba -živočišná výroba.