Zabývám se analýzou nebezpečí a stanovením kritických kontrolních bodů ve výrobě, skladování a distribuci potravin i ve stravovacích službách.
Podávám praktické rady a informace, jak udržovat zdravotní nezávadnosti potravin a pokrmů. Provádím také interní audity již zavedených systémů a poskytuji školení HACCP.
Povinnost určit kritické body HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) ve výrobě potravin a uvedení do oběhu vyplývá ze zákona.
Služby:
- zavádění systému kritických bodů, tj. preventivních
opatření k zajištění nezávadnosti potravin a pokrmů
- provádění auditů HACCP
- certifikace systému, příprava na certifikační audity
- zastupování při zákaznických auditech
Školení:
- proškolení pracovníků v zásadách správné výrobní a
hygienické praxe v souladu se zákonem 258/2000 Sb. o
ochraně veřejného zdraví, v rozsahu daném vyhláškami
490/2000 Sb. a 137/2004 Sb. v platném znění i Nařízením
EPR 852/2004 o hygieně potravin.
Zavedením systému HACCP a proškolením svých zaměstnanců se vyhnete komplikacím při kontrolách Vašeho provozu.
Využití - cukrářské provozy, výrobci těstovin, pekárny, jídelny a stravovací provozy, mrazírny, výrobci potravin, uzenin, lahůdek, nemocnice a veškeré provozy, velkosklady potravin a ostatní provozy, kde je třeba dodržovat hygienické zásady.